ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ξαφνιάστηκε από τις μετακινήσεις Μωραΐτη-Τόλκα

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει θέμα Πολάκη, αλλά θέμα Τσίπρα

«Δεν ήμουν αυστηρός στη Βουλή με τον κ. Πολάκη. Ήμουν περιπαικτικός με την κυβέρνηση, που εξευτελίζει τα πάντα. Δεν υπάρχει θέμα Πολάκη. Υπάρχει θέμα Τσίπρα. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει και υιοθετεί το στυλ αυτό. Το ύφος της εξουσίας είναι αντίστοιχο του ήθους της», δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως «τώρα πίσω από τις "λεβεντιές", τις "μαγκιές" και την επίδειξη θράσους, υπάρχει φόβος. Ο χρόνος της εξουσίας τελειώνει».

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως δεν ξαφνιάστηκε καθόλου από τις μετακινήσεις Μωραΐτη-Τόλκα από το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί πως «πολιτικοί τυχοδιώκτες και θεσιθήρες υπήρχαν πάντα, σε όλους τους χώρους και όλες τις ηλικίες» και πως «τέτοιες ευτελείς κινήσεις ενοχλούν την παράταξη και τη συσπειρώνουν».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρωινή» της Καβάλας, ανέφερε ότι «η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής έχει κρατήσει την πιο υπεύθυνη, πατριωτική και προοδευτική στάση όλο αυτό το δύσκολο διάστημα από το 2010 έως σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιακά ανυπόστατος και πολιτικά υδαρής. Δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν έχει κανέναν φραγμό, προσλαμβάνει το σχήμα του δοχείου της εξουσίας. Και με την Εκκλησία και με το "ουδετερόθρησκο" κράτος. Ανεκτικότητα και απέναντι στον Ρουβίκωνα και απέναντι στη ΧΑ. Και με την κα Μέρκελ και εναντίον της. Και με τα πολιτικά αποκαΐδια της δεξιάς, και με τα ρετάλια του παλιού ΠΑΣΟΚ. Όλα τα αλέθει ο μύλος που εμφανίστηκε ως αλευρόμυλος και καταλήγει ως μύλος του καφέ» υποστήριξε.

Ο ίδιος έθεσε ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, «που διασφαλίζεται με τη στρατηγική νίκη του ΚΙΝΑΛ. Αυτό αφορά την επόμενη φάση της διακυβέρνησης, την αναθεώρηση του Συντάγματος, την εκλογή του επόμενου ΠτΔ, τη σταθεροποίηση του εκλογικού συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μπορεί να επικαθορίσει τις εξελίξεις αυτές. Αντιθέτως, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη πρέπει να μπορεί να τις επικαθορίσει και να τις εγγυηθεί υπέρ του λαού και του έθνους» τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.