ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στις 9:00 έξω από το ΣτΕ

Κλειστά σήμερα τα φροντιστήρια, διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, στις 9.00 το πρωί, με το ωράριο, τις συνθήκες εργασίας και τη μείωση των αποδοχών να βρίσκεται στο προσκήνιο για τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών διαμαρτύρονται για το νόμο με τον οποίο το ωράριο και οι συνθήκες εργασίας τους, εξομοιώνονται με αυτά των εκπαιδευτικών στα σχολεία και διεκδικώντας να μην γίνει δεκτή περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους και προστασία από φαινόμενα αυθαιρεσίας και αδήλωτης εργασίας που τείνουν να γίνουν «θεσμός» στους συγκεκριμένους χώρους, όπου εργάζονται.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ενώ με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν αναλυτικά τα όσα διεκδικούν:

- Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

- Βιώσιμους και δίκαιους όρους εργασίας και αμοιβής για όλους τους εκπαιδευτικούς σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

- Πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

- Αποκατάσταση των όρων επεκτασιμότητας και μετενέργειας, όπως ίσχυαν πριν τη μνημονιακή λαίλαπα και τις προβλέψεις της Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 6/2012.

- Το ωρομίσθιο των 7,43 ευρώ μικτά που ισχύει σήμερα δεν ικανοποιεί στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζόμενων και πρέπει με την νέα ΣΣΕ να αυξηθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.