ΚΟΣΜΟΣ

Τι προανήγγειλε η πρωθυπουργός της χώρας

Αλλάζει ο νόμος περί οπλοκατοχής στη Νέα Ζηλανδία

Απόφαση για μεταρυθμιστικές αλλαγές της νομοθεσίας για τα όπλα και την οπλοκατοχή, μετά τη φρικιαστική μαζική δολοφονία πιστών σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς από τον εθνικιστή Μπρέντον Τάραντ, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός διαμήνυσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι «σκοπεύω να παρουσιάσω περισσότερες λεπτομέρειες για τις αποφάσεις αυτές στα ΜΜΕ και στους πολίτες πριν συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο ξανά, την επόμενη Δευτέρα», τονίζοντας παράλληλα ότι «πήραμε αποφάσεις και ως κυβέρνηση, είμαστε ενωμένοι».

«Αυτό σημαίνει πως μέσα σε 10 ημέρες από αυτή τη φρικιαστική τρομοκρατική ενέργεια, θα έχουμε ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες, όπως πιστεύω, θα κάνουν πιο ασφαλή την κοινότητά μας».

Η προώθηση αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στη Νέα Ζηλανδία ήταν κάτι που δεν εξεταζόταν καν σοβαρά στο παρελθόν. Στη χώρα υπολογίζεται πως υπάρχουν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια πυροβόλα, ήτοι ένα ανά τρεις κατοίκους.

Η Αρντέρν εξάλλου έχει ήδη αναγγείλει ότι θα εξεταστεί ποιες ήταν οι περιστάσεις της επίθεσης και τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά ώστε να μην υπάρξουν θύματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.