ΕΛΛΑΔΑ

Σε ηλικία 97 ετών!

Απεβίωσε ο «βασιλιάς» των καλλυντικών, Γιάννης Πατίστας

Πλήρης ημερών «έφυγε» από τη ζωή ο «βασιλιάς» των καλλυντικών, Γιάννης Πατίστας, σε ηλικία 97 ετών, ο οποίος «μεσουράνησε» στο χώρο των προϊόντων ομορφιάς, τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο Γιάννης Πατίστας άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη γυναίκα του, Λίτσα Πατίστα.

Ο «βασιλιάς της ομορφιάς» ξεκίνησε την «αυτοκρατορία» του από ένα κατάστημα στην Αθήνα, στην οδό Ευρυπίδου 4, για να «μεσουρανήσει» στο χώρο μέχρι τη δεκαετία του '80.

Γεννήθηκε στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αθήνα, στην Πλάκα. Ο θείος του είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του, Γιάννη, άνοιξαν το πρώτο αρωματοπωλείο, το 1915. Σπούδασε οικονομικά, ωστόσο ακολούθησε το δρόμο του πατέρα του, ξεκινώντας να εργάζεται στην επιχείρησή του, στο κατάστημα της Ευρυπίδου 4, το οποίο τελικά κληρονόμησε και «απογείωσε».

«Είχα την χαρά να ορίζω και να διαμορφώνω την τάση στην περιποίηση και την ομορφιά στις γυναίκες της Αθήνας και ολόκληρης της επαρχίας», έλεγε με καμάρι.

Ο Γιάννης Πατίστας με το ιστορικό μαγαζί του στην Ευρυπίδου είχε σχεδόν το μονοπώλιο τη γυναικεία ομορφιά.

«Υπήρχαν κάποια μικρά αρωματοπωλεία, αλλά δεν είχαν σε καμιά περίπτωση την δική μου δουλειά. Το είχα μονοπώλιο. Από το 1985 άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά ανταγωνιστικές εταιρίες, αλλά η δική μας δουλειά δεν μειώθηκε. Η πελατεία μας έμεινε σταθερή και η αγάπη του κόσμου αμείωτη», έλεγε σε συνέντευξή του.

Όπως αναφέρει η fonitisparou.gr, ο Γιάννης Πατίστας «παρέμεινε ως το τέλος αγέρωχος, ευγενής κι αρχοντικός».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.