Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα μύδια, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα και αφαιρούμε τα μουστάκια.
Σε μια κατσαρόλα με 2 φλ. νερό βράζουμε τα μύδια για 2 λεπτά.
Τα σουρώνουμε, κρατάμε 1 φλ. από το ζουμί τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον κύβο κότας και με ένα κουτάλι τον διαλύουμε.
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το 1 φλ. από το ζουμί από τα μύδια, που κρατήσαμε, 4 φλ. νερό, το χυμό ντομάτας, τον κουρκουμά και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα