ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κοινωνική συνοχή δεν είναι πολυτέλεια»

Δούρου: Στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας η στήριξη των κοινωνικών δομών

«Η κοινωνική συνοχή δεν είναι πολυτέλεια αλλά αυτονόητο δικαίωμα όλων και προϋπόθεση δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στο κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους και τους συναρμόδιους φορείς, σε εκδήλωση του Δήμου Χαλανδρίου και των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν όλων όσοιο στηρίζουν τις δομές (κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, συσσίτια) οι οποίες ενισχύονται με κάθε συντονισμό, όπως επισήμανε η κ. Δούρου με συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή που υλοποιούμε εδώ και 4,5 χρόνια».

Η ίδια υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία συνέργεια που αφορά όλους τους δήμους της Αττικής -είτε πρόκειται για τα 55 Κέντρα Κοινότητας είτε για τη στήριξη Δομών Αλληλεγγύης, όπως αυτές στο Χαλάνδρι, ή για τη στήριξη των Κέντρων Διημέρευσης και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, ή των Κέντρων για τις κακοποιημένες γυναίκες- ο στόχος είναι κοινός μέσα από τη συνεργασία «να συμβάλλουμε στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας».

Με την ευκαιρία η περιφερειάρχης ανέφερε ότι στην Περιφέρεια χρηματοδοτούνται, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, 55 Κέντρα Κοινότητας συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ καλύπτοντας 3 χρόνια λειτουργίας, ενώ με την επέκταση της λειτουργίας τους για 3 ακόμα έτη, ο συνολικός προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα στον Δήμο Χαλανδρίου, πρόσθεσε, ο προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και Παραρτήματος Ρομά ανέρχεται σε 457.920 ευρώ, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο σε 234.000 ευρώ και για το Κοινωνικό Φαρμακείο σε 126.360 ευρώ.

Στην εκδήλωση την περιφερειάρχη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου και ο περιφερειακός σύμβουλος, Φώτης Χρυσικός, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χαλανδρίου, το 2ο και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου κ.ά.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 19:49 04/03/2019

    Δούρου τα θέματα της Περιφέρειας Αττικής θα τα φροντίσει ο κύριος Πατούλης.Εσύ είσαι ήδη θλιβερό παρελθόν με τους 140 αθώους νεκρούς συμπολίτες μας και τις τεράστιες ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές σε οικοδομές, εξοπλισμό και ζωικό κεφάλαιο.Ανίκανη Δούρου έχεις από καιρό πολιτικά τελειώσει.Άν είχες λίγο ευαισθησία με τόσα ανθρώπινα θύματα ούτε κάν θα κατέβαινες στις εκλογές, αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα άθλιο βαμμένο κομματόσκυλο του Τσίπρα,

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.