ΕΛΛΑΔΑ

Πολλά τα προβλήματα

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να καλυφθούν οι κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων

Την άμεση πρόσληψη γραμματέων που θα καλύπτουν τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις, ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αφορμή έγγραφο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, στο οποίο περιγράφεται το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα με τα κενά σε οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας επισημαίνεται στο έγγραφό του προς την Ένωση, ότι οι κενές οργανικές θέσεις στο Πρωτοδικείο Αθηνών ανέρχονται σε 240, στην Εισαγγελία Εφετών σε 15, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σε 58, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σε 50 και στο Εφετείο Αθηνών σε 57.

Η ΕΔΕ αναφέρει ακόμη, ότι εντατικοποίηση της εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων -ιδιαίτερα στο Εφετείο Αθηνών- έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε συμμετέχουν ακόμα και σε 17 ποινικές συνεδριάσεις μηνιαίως με συνέπεια να υποχρεώνονται να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους για την καθαρογραφή των πρακτικών.

Τέλος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί ευχολόγιο, αλλά πραγματώνεται με εκείνους τους υλικούς όρους που διασφαλίζουν επαρκή στελέχωση της γραμματείας και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.