ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πως σχολίασε την άνοδο της ακροδεξιάς

Γεννηματά σε Τσίπρα: Ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς

Εντονη κριτική άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες αναφορικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργό για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων για να μπει ένα τέλος στην άνοδο της ακροδεξιάς, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών.

"Περιέγραψε ο κ. Τσίπρας τους κινδύνους από μια πιθανή συνεργασία της ακροδεξιάς με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επομένη των Ευρωεκλογών. Είναι όμως πολύ πιο επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά κυβέρνησε επί 3,5 χρόνια με την ακροδεξιά και σήμερα στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών βουλευτών για να παραμείνει στην Κυβέρνηση". Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι "δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες και δίνει στην ακροδεξιά τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που πραγματικά έχει. Μην ξεχνάμε ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς", είπε αρχικά η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κλιμάκωσε την κριτική της στον παριστάμενο πρωθυπουργό τονίζοντας: "Γι' αυτό, όσα λέμε στο εξωτερικό είναι καλό να τα τηρούμε και στο εσωτερικό των χωρών μας. Σε κάθε περίπτωση θα είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς μετά τις ευρωεκλογές να συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη στήριξη του Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη μέσα από την αλλαγή της ηγεσίας της.
"Απάντηση στη διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος είναι η προοδευτική ατζέντα για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που παρουσιάσαμε στη Μαδρίτη. Αύξηση του κατώτερου μισθού, αύξηση της κατώτερης σύνταξης και αύξηση του επιδόματος ανεργίας από κοινοτικούς πόρους, η πρόταση που επεξεργάζεται ο Σολτς είναι μερικές μόνο από τις προοδευτικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη", είπε η Φώφη Γεννηματά. Επεσήμανε όμως ότι στην ατζέντα ψηλά πρέπει να βρεθεί το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. "Οι επιπτώσεις στην χωροταξία, στις υποδομές, στην υγεία των πολιτών, στις καλλιέργειες και την αγροτική παραγωγή, στην οικονομία, στην πολιτική προστασία και βέβαια στις μετακινήσεις πληθυσμών θα είναι δραματικές αν δεν λάβουμε άμεσα μέτρα", σημείωσε.

Στην οικογενειακή φωτογραφία της προσυνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας στάθηκαν σε απόσταση ασφαλείας

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Συγνώμη κ.Φελνικο…σας εκτιμώ… αλλά…ο τίτλος που βάλατε… όπως και άλλα ΜΜΕ, είναι άσχετος με το περιεχόμενο…διαφωνείτε; Απλά συντηρείτε μια διαφορά χωρίς να στηρίζεται επί της ουσίας Αυτό που γράφεται αναφέρεται στον Τσίπρα; Ή στη συνεργασία με ακροδεξιά;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.