ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελία κατά της κυβέρνησης Μαδούρο

Γκουαϊδό: Συνέλαβαν τον επικεφαλής του γραφείου για να με εκφοβίσουν

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε ότι δεν πρόκειται να «εκφοβιστεί» έπειτα από τη σύλληψη, όπως κατήγγειλε, του «επικεφαλής του γραφείου» του από τις υπηρεσίες πληροφοριών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ουάσινγκτον.

«Συνέλαβαν τον Ρομπέρτο Μαρέρο, τον επικεφαλής του γραφείου μου, με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα που τοποθετήθηκαν από πρόθεση στο σπίτι του. Η σύλληψη έγινε περίπου στις 02:00 το πρωί (08:00 ώρα Ελλάδας)», έγραψε νωρίτερα σήμερα στο Twitter ο Γκουαϊδό.

Για τον αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο της χώρας η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο «εξέθεσε τις αδυναμίες της», «επενδύοντας στον φόβο» και στην «αποστράτευση» της αντιπολίτευσης.

«Καθώς δεν μπορούν να συλλάβουν τον μεταβατικό πρόεδρο (σ.σ. τον ίδιο τον Γκουαϊδό) αναζητούν ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του, απειλούν συγγενείς, κάνουν απαγωγές», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Αλλά θα συνεχίσουμε, ό,τι και αν συμβεί, δεν θα αλλάξουμε πορεία, ούτε τη βούληση στο λαού», σημείωσε.

Για τον Γκουαϊδό, οι αρχές επιχειρούν να «δημιουργήσουν την ιδέα» ότι και ο ίδιος μπορεί να συλληφθεί μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης. Αλλά ο Μαδούρο «δεν έχει αυτή την εξουσία», τόνισε.

«Ο Νικολάς Μαδούρο είτε δεν τολμά να με συλλάβει είτε δεν έχει καμία εξουσία, έχει χάσει την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.