Neo

Η πιο συγκροτημένη κριτική και η συνήθης... μονταζιέρα

Τη γνωστή ‘μονταζιέρα’ καταγγέλλει εκ νέου ο Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή όσα ειπώθηκαν για την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ΕΡΤ 1, από ανθρώπους που είτε δεν την είδαν ολόκληρη, είτε επέλεξαν να ξεχωρίσουν όσες φράσεις εξυπηρετούσαν το από πριν εξαχθέν συμπέρασμά τους, είτε τέλος υιοθέτησαν άκριτα όσα διάβασαν αποσπασματικά στα ΜΜΕ.

Σε μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υπό τον τίτλο «η πιο συγκροτημένη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και η συνήθης μονταζιέρα», ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της ΄Β Αθήνας, αναφέρεται στα ιντερνετικά σχόλια των ‘μονίμως υπέρ του και των μονίμως εναντίον του’, όπως τα διάβασε πριν διαβάσει ολόκληρη την συνέντευξη και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η μονταζιέρα δούλεψε μια χαρά, εξάλλου ήταν έτοιμη πριν ανοίξει το στόμα του».

Στην πραγματικότητα, ο Γιώργος Πεταλωτής κάνει λόγο για την «πιο δομημένη και συγκροτημένη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, με πραγματικά επιχειρήματα, με σαφήνεια και χωρίς φωνασκίες και ύβρεις», κατά την οποία «αποδομήθηκε το παραμύθι περί ‘προοδευτικού πόλου’ που θυμήθηκε προεκλογικά ο Τσίπρας για την πολιτική του διάσωση», ενώ παράλληλα «επιβεβαιώθηκε η επιμονή στην παραταξιακή συνείδηση μακριά από ωφελιμισμούς».

Παρ’ όλα αυτά, παρατηρεί ότι «αυτοί που θάβουν ολημερίς το Κιν.Αλ βγήκαν να τον κατηγορήσουν ότι διασπά την παράταξη... Αυτοί που επινόησαν και δέχονται τον ρόλο του ‘ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ’ στην επόμενη μέρα, προβάλλουν ότι δήθεν ο Παπανδρέου μιλάει για συνεργασία μετεκλογική... Αυτοί που μένουν στους εύκολους τίτλους ‘συμπαθής και χαρισματικός ο Τσίπρας’ δεν άκουσαν και δεν διαβάζουν τα ενδιάμεσα και επόμενα, που ρητά αναφέρει ότι διαφωνεί όμως πολιτικά μαζί του». Τους καλεί μάλιστα να διαβάσουν και κάτι ακόμα, που κανείς δεν έκανε τίτλο, ότι «το Καστελλόριζο ήταν νομοτέλεια μετά την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή», για τον οποίο υποστήριξε επίσης ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί του, και τον χαρακτήρισε «συμπαθή», κατακρίνοντας μόνο την πολιτική του.

Προλαβαίνοντας δε, όσους θα σπεύσουν να πουν ότι ναι μεν ο Παπανδρέου άλλα εννοούσε αλλά ας μην τα έλεγε έτσι, αφού ξέρει ότι θα τα διαστρεβλώσουν, σημειώνει ότι δεν θα αλλάξουν ξαφνικά όλοι ύφος και αρχές και θα ‘σκυλοβρίζουν’ τους πάντες, για να μην παρεξηγηθούν όσοι θυμήθηκαν ξανά τις ‘γλάστρες’, τα ‘ποδήλατα’ και όλα αυτά τα ‘πολιτικά αμαρτήματα’... «Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά τον Παπανδρέου. Αφορά τον τρόπο σκέψης μας, τις εμμονές μας και το τι ζητάμε από την πολιτική και τους πολιτικούς», καταλήγει. Και έχει δίκιο...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τι να πούμε????????? Τα είπες ρε ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΟΛΑ. Όπως κάθε φορά που μιλάς!!!!!!!

  2. FREEMAN 12:42 16/03/2019

    Γιώργο , έχεις τρελάνει το μιντιαρχο-δημοσιογραφικό καραμανλολάγνο φασισταριό με την γαϊδουρινή υπομονή & επιμονή σου . . .ΠΙΣΤΕΨΑΝ πως θα κρυφτείς-μουγκαθείς-λιποτακτήσεις σαν τον Ραφηνάτο λατρεμένο τους Κόπρο . . . ακόμα και 10 χρόνια μετά θα τους αναγκάσεις να ΞΕΡΑΣΟΥΝ-ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ για τα Καραμανλικά ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ 2004-2009 (που ο ΚουλοΣαμαρΑδωνης τα κάνουν γαργάρα) . Ο Συριζοπολτός θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ φιλοκαραμανλική ομερτά . Τα Μοσχάτα τρόλια σκούζουν γιατί ΔΕΝ χαρίζεις-ξεγράφεις το πασοκικό 20% του εκλογικού σώματος που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ . Το ΚΙΝΑΛ θα τους επαναφέρει στον φυσικό τους πολιτικό χώρο δια της ήρεμης Παπανδρεικης Πολιτικής Πειθούς και όχι με τις ΥΒΡΕΙΣ & την ΧΛΕΥΗ για τις επιλογές τους το 2015 . Η επί προσωπικού ευγένεια του Γιώργου είναι ακατανόητη για τον φασιστικό εσμό τρολ που παρασιτούν-κλικάρουν εδώ μέσα και αυτούς ταΐζει με ΣανόΕπικεφαλίδες το Μέσο . Αλήθεια και για τον Καραμανλή ο Γαπ είπε στην συνέντευξη του πως είναι συμπαθής , αν και πολιτικά είναι ο κύριος αντίπαλος της υστεροφημίας του ΓΑΠ . . . ΑΥΤΟ, γιατί το ΠΘ το καταπίνει αμάσητο ?

    Απάντηση

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.