ΚΟΣΜΟΣ

Η ανακοίνωση

Υπουργείο Αμυνας Τουρκίας: Οι δηλώσεις Ακάρ δεν μεταδόθηκαν σωστά...

Το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε διάψευση της ερμηνείας που αποδόθηκε και διαμήνυσε πως η Τουρκία είναι υπέρ της λύσης των προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνευτικές οδούς και διάλογο.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το Υπουργείο υπενθυμίστηκαν οι δηλώσεις που προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σχετικά με τη γαλάζια πατρίδα.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε πως ο Ακάρ εξέφρασε την ευθύνη για διασφάλιση της ασφάλειας και της γαλήνης στη γαλάζια πατρίδα 462 χιλιομέτρων και αναφέρθηκε:

«Παρατηρήθηκε πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας σχετικά με τη γαλάζια πατρίδα μας δεν μεταδόθηκαν σύμφωνα με το πρωτότυπο τους από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Η Τουρκία δηλώνει πάντοτε πως είναι υπέρ της λύσης των προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνευτικές οδούς και διάλογο αλλά ταυτόχρονα είναι πρόθυμη και αποφασιστική στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες» σημειώθηκε στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.