ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνέντευξη στο BBC Radio

Καμίνης: «Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, η Αθήνα αποκτά αποτεφρωτήριο»

Σε ζωντανή συνέντευξή του στο BBC World Service Radio, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα, καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε έως ότου οριστικοποιηθούν τα επιμέρους ζητήματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «κερδίσαμε μία δύσκολη μάχη μετά από χρόνια προσπάθειας και επίμονης δουλειάς», εξηγώντας ότι «παρότι το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου υφίσταται από το 2006, υπήρχαν πολλά κενά και προβλήματα στον νόμο, κάτι που προκάλεσε συνεχείς παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων για την τροποποίησή τους».

Ο Γ. Καμίνης σχολιάζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών ανέφερε ότι «η πίεση εκ μέρους εκκλησιαστικών παραγόντων ήταν παρούσα, αν και όχι πάντα εμφανής. Υπήρχαν δικαιολογημένες ίσως ενστάσεις της Εκκλησίας στο ζήτημα της δημιουργίας του αποτεφρωτηρίου εντός των κοιμητηρίων που προέβλεπε ο νόμος του 2006 αλλά υπήρχε κυρίως η απροθυμία Δήμων να προχωρήσουν σε συνεργασίες για την υλοποίηση του έργου».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «είμαι πεπεισμένος ότι το αποτεφρωτήριο θα λειτουργήσει εντός των επομένων δύο ετών, επιλύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο και το χρόνιο πρόβλημα με την έλλειψη χώρου στα κοιμητήρια της πρωτεύουσας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 22:43 18/03/2019

    Στο πολιτικό αποτεφρωτήριο θα καταλήξεις λαθροκαμίνη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.