ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι κινδυνεύουν και ποιοι ανησυχούν σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ

«Καραμπόλες» και «σφαγή» στις ευρωλίστες

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί για όλα σχεδόν τα κόμματα η αναμέτρηση των Ευρωεκλογών, αφού όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία ανακοίνωσης των ευρωψηφοδελτίων, οι διαρκείς προσθήκες «λαμπερών ονομάτων» στις λίστες καθιστούν ολοένα και δυσκολότερη την κάθε θέση ευρωβουλευτή σε  Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Ήδη, σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ όλοι οι υποψήφιοι κάνουν τους υπολογισμούς τους, καθώς οι διαθέσιμες έδρες δεν... φτάνουν για όλους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι νυν ευρωβουλευτές είναι εξαιρετικά δυνατές υποψηφιότητες. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης φιγουράρει ως το απόλυτο φαβορί, καθώς ως αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να... αλλάξει τους συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προωθώντας την συνεργασία Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων μέσω της «Προοδευτικής Συμμαχίας».

Ωστόσο, δυνατή υποψηφιότητα παραμένει και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, όπως και ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου. Για τις περίπου 4 ή 5 θέσεις που αναμένεται να εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει, από εκεί και πέρα, σοβαρός διαγκωνισμός υποψηφίων. Ως δυνατή υποψηφιότητα προβάρει και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, όπως επίσης και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ταυτοχρόνως, οι φημολογούμενες υποψηφιότητες του «δράκου» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, του Πέτρου Κόκκαλη, αλλά και των ηθοποιών Γιώργου Καπουτζίδη και Αλέξη Γεωργούλη δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα για τους επίδοξους ευρωβουλευτές. Στην λίστα αναμένεται να προστεθούν –έχοντας τους δικούς τους υποστηρικτές- η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αλλά και ο Σπύρος Δανέλλης.

«Γαλάζια» σφαγή

Την ίδια στιγμή, παρότι στη ΝΔ αναμένουν πως θα εκλέξουν 6 ή ακόμη και 7 ευρωβουλευτές, ήδη προμηνύεται... «σφαγή». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θεωρείται ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος της αναμέτρησης, ενώ για ρεκόρ σταυρών προορίζεται και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. «Ψηλά» αναμένεται να πάρει και ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ και ο πρώην αρχηγός της «Εθνικής», Θοδωρής Ζαγοράκης έχει αποδείξει πως έχει τους δικούς του υποστηρικτές. Να κεφαλαιοποιήσει την πολύχρονη παρουσία του στην τηλεόραση θα επιχειρήσει και το στέλεχος του ομίλου ΣΚΑΪ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ενώ για την ανανέωση της θητείας τους στην Ευρωβουλή θα παλέψουν η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Μανόλης Κεφαλογιάννης. Τα περιθώρια, δηλαδή, ήδη στενεύουν και μία θέση στις Βρυξέλλες ήδη διεκδικεί με ένα πυκνό πρόγραμμα εμφανίσεων και η νυν βουλευτής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ένας στους δύο!

Ακόμη δυσκολότερα είναι τα πράγματα για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να αναδείξει η Χαριλάου Τρικούπη περισσότερους από δύο ευρωβουλευτές. Ωστόσο, ήδη τέσσερα προβεβλημένα στελέχη δίνουν την μάχη του σταυρού και ο ανταγωνισμός προβλέπεται σκληρός: την επανεκλογή τους διεκδικούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καϊλή, ενώ μία θέση στην Ευρωβουλή παλεύουν ο Νίκος Παπανδρέου –με το «βαρύ» επώνυμο για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ- αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.