ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τι δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού μετά την έκτακτη σύσκεψη

Κι όμως, ο Βασιλειάδης... έμεινε ικανοποιημένος!

Παρά τα όσα τραγελαφικά έγιναν, ο Γιώργος Βασιλειάδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

«Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο ως το τέλος του πρωταθλήματος κάλεσα μία σύσκεψη με τους επικεφαλής των
εμπλεκόμενων φορέων και ομάδων για να συζητήσουμε επί της ουσίας και να βρούμε μία λύση. Ο πρώτος στόχος μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει την Κυριακή ήταν να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξει κίνδυνος για οποιονδήποτε. Αυτό επετεύχθη. Ήρθαμε σε μία συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ και νομίζω ότι εν πολλοίς δεν θα έχουμε ζητήματα την Κυριακή. Το δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω ήταν να ξεκινήσει μία διαδικασία ομαλοποίησης της κατάστασης. Μία συζήτηση που δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο. Δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες. Το θέμα είναι να βρούμε την κοινή συνισταμένη, ώστε να επανασχεδιάσουμε τους βασικούς κανόνες που οδηγούν σε διαφωνίες. Νομίζω πως και αυτό επετεύχθη πριν από την έλευση των εντάσεων. Συνεχίζουμε από Δευτέρα με θεματοφύλακα την ΓΓΑ να βρούμε μία λύση. Αυτή την στιγμή έχουμε ως δεδομένο πως το αγώνας της Κυριακής δεν αναβάλλεται, αλλά δεν θα γίνει. Από εκεί κι έπειτα ο ΕΣΑΚΕ ή οι ομάδες της Λίγκας δεσμεύθηκαν να φέρουν προτάσεις και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένο πλάνο και αυτό να υλοποιηθεί. Δεν μπορούσαμε να έχουμε δέσμευση από την ΕΟΚ ότι θα το υλοποιήσει, γιατί έλειπε ο επικεφαλής», είπε αρχικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για την απουσία του Γιώργου
Βασιλακόπουλου:

«Δεν θέλω να ασχοληθώ με κάτι άλλο που θα ρίξει στη φωτιά και θα αποσπάσει την συζήτηση από τα προβλήματα και τις λύσεις που συζητήσαμε. Οτιδήποτε ρίχνει νερό στον μύλο μιας αδιέξοδης κόντρας που στο τέλος αφήνει ζημιωμένο το ίδιο το άθλημα. Όταν υπάρχει μία συμφωνία πως θα συζητήσουμε και θα καταλήξουμε σε 5 προτάσεις και θα συζητήσουμε και το θέμα της διαιτησίας, νομίζω πως έχει γίνε ένα πρώτο βήμα. Έχουμε έναν μακρύ δρόμο μπροστά μας. Έπρεπε να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία. Προφανώς υπάρχουν διαφωνίες. Χαώδεις διαφωνίες και για αυτό οδηγηθήκαμε στο ότι δεν κατέβει ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και οπτικές. Όπως εγώ που όπως έχω ξαναπεί πως για τα θέματα της διαιτησίας και της δομής της , δεν έχω περιθώριο παρέμβαση. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω με ανάλογες πρωτοβουλίες να βρω μία λύση. Παρά τις εντάσεις - που δεν έχει νόημα να τις αναπαράγουμε - υπήρχε ομοφωνία πως πρέπει να βρεθεί μία λύση».

Για την καταγγελία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε το σκηνικό στημένο, είπε: «Δεν θέλω να το σχολιάσω. Δεν μπορώ να σκεφτώ από πού προκύπτει; Στημένο γιατί; Για ποιο λόγο; Θα ήταν στημένο, αν τα αιτήματα κάποιου ικανοποιούνταν. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν θα μπορούσα να το κάνω. Υπήρχαν εντάσεις που δεν έχει νόημα αν τις αναπαράγω».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.