ΚΟΣΜΟΣ

Δέχεται απειλές για τη ζωή της

Κύπρια μάζεψε 4,5 εκατ. υπογραφές κατά του Brexit

Τρομοκρατημένη κι έτοιμη να διαγράψει τον λογαριασμό της στο Facebook είναι η Μάργκαρετ Γεωργιάδου, η οποία βρίσκεται πίσω από ένα κίνημα που είναι κατά της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ζητεί τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος, καθώς δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από φανατικούς οπαδούς του Brexit.

Η 77χρονη έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και θεωρεί καταστροφική την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, κάτι που ενστερνίζονται αρκετοί, κάτι που φαίνεται από τις 4,5 εκατ. υπογραφές που μάζεψε μέχρι το Σάββατο.

Μέχρι τώρα, δεν είχε αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που κρυβόταν πίσω από το αίτημα, το οποίο εξελίχθηκε σε κίνημα με εκατομμύρια υποστηρικτές, για την ανάκληση του άρθρου 50 και τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit. Η ανωνυμία σε παρόμοια ζητήματα αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για τον άνθρωπο που υποβάλει το αίτημα. Άγνωστο πως, ωστόσο, το όνομα της Μάργκαρετ Αν Γεωργιάδου διέρρευσε. Αμέσως ξεκίνησε ένα μπαράζ απειλητικών μηνυμάτων εναντίον της, πολλά εκ των οποίων αφορούσαν την ίδια τη ζωή της.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη αποκαλύφθηκε από την ίδια, η οποία με ανάρτησή της στα social media αποκάλυψε ότι εκείνη είναι που ξεκίνησε έκανε την πρόταση για το άρθρο 50 και το Brexit και είναι τρομοκρατημένη, καθώς δέχεται απειλές για τη ζωή της. «Δέχθηκα τρία τηλεφωνήματα που με απειλούσαν για τη ζωή μου. Ταξιδεύω στην Κύπρο. Ποιος θέλει τόσο πολύ το Brexit, ώστε να σκοτώσει γι' αυτό;», ανέφερε σε μήνυμά της στα social media.

Μιλώντας στο BBC, η Μάργκαρετ Γεωργιάδου είπε ότι: «Κάποιοι άνθρωποι θέλουν τόσο πολύ το Brexit, που είναι διατεθειμένοι να σκοτώσουν γι' αυτό. Είμαι τρομοκρατημένη. Είμαι πολύ θυμωμένη με τον εαυτό μου, καθώς πίστευα ότι θα ήμουν πιο δυνατή. Ούτε στον σύζυγό μου δεν το έχω πει, καθώς είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία και θα αντιδράσει με πανικό». Τόνισε, δε, πως θα διαγράψει τον λογαριασμό της στο Facebook καθώς δέχεται πολλά απειλητικά και υβριστικά μηνύματα.

Τις προηγούμενες ημέρες, η σχετική παραπομπή στο Twitter «έπεσε» πολλές φορές, παραπέμποντας τους χρήστες στο... πουθενά. Το ίδιο συνέβη και στην ιστοσελίδα των αιτημάτων του βρετανικού κοινοβουλίου, στην οποία υποβάλλονται τα σχετικά αιτήματα από τους πολίτες ή τις οργανώσεις. Σύμφωνα με μία θεωρία, χάκερ της βρετανικής κυβέρνησης είχαν μπλοκάρει το σύστημα και δεν επέτρεπαν τη συμμετοχή των χρηστών. Εντούτοις, ο αριθμός των υπογραφών στη σχετική αίτηση, ανέβαινε με εκπληκτικούς ρυθμούς, φτάνοντας τις 4,5 εκατ. υπογραφές, ενώ είναι θέμα χρόνου να φτάσουν τις 5 εκατ. υπογραφές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.