ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε για το θέμα Marfin

Κυρίτσης: Λανθασμένη η δήλωσή μου για τις μολότοφ

«Λανθασμένη» χαρακτήρισε τη δήλωσή του για τους νεκρούς από μολότοφ ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το «άδειασμα» από τον Νίκο Φίλη, υποστηρίζει μέσω δηλώσεών του στο ehtnos.gr ότι όταν έκανε τη δήλωση που προκάλεσε οργή ακόμη και από τους διασωθέντες από την τραγωδία της Marfin, είχε στο μυαλό του «τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τέλος «δικαιολογημένη» την αντίδραση που προκλήθηκε προσθέτοντας «ότι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ».

Την Τετάρτη ο Γιώργος Κυρίτσης είχε δηλώσει πως «δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο».

«Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά. Αντιθέτως υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών όπως του συναδέλφου μας του Μανώλη Κυπραίου ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε παρά τα ζητήματα των μολότοφ» είχε προσθέσει ο κ. Κυρίτσης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 11:28 15/03/2019

    Το κακό είναι ότι δεν πρόκειται περί λάθους μα ότι έχετε αρρωστημένο εγκέφαλο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.