ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις από Ουάσιγκτον σε όποιον στηρίζει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν χτες, Τρίτη, ότι ετοιμάζονται να επιβάλλουν «πολύ σημαντικές» κυρώσεις σε βάρος ξένων χρηματοοικονομικών θεσμών που προσφέρουν υποστήριξη στον νόμιμο Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συνεχίζοντας έτσι τις παρεμβάσεις της κατά του λαού της Βενεζουέλας.

Αυτές οι «επιπρόσθετες, πολύ σημαντικές κυρώσεις» θα ανακοινωθούν «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», διεμήνυσε ο Έλιοτ Έιμπραμς, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον συντονισμό της επέμβασης σε όλα τα επίπεδα. Διευκρίνισε ότι οι αμερικανικές αρχές θα στοχοθετήσουν ακόμη κι άλλους υποστηρικτές του Μαδούρο, ανακαλώντας περισσότερες βίζες, όπως έχουν ήδη κάνει στις περιπτώσεις 250 προσώπων.

Ο Έιμπραμς εξέφρασε την «ανησυχία» για την έρευνα σε βάρος του Χουάν Γκουαϊδό, από τη Δικαιοσύνη για τη συμμετοχή του στο σαμποτάζ στην ηλεκτροπαραγωγή, χαρακτηρίζοντας την έρευνα ως «μια απειλή εναντίον του μεταβατικού προέδρου Γκουαϊδό».

Τη Δευτέρα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε μια ρωσική τράπεζα, την «Evrofinance Mosnarbank», λόγω των υπηρεσιών που προσφέρει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Οι παρεμβάσεις δεν θα σταματήσουν στο οικονομικό επίπεδο, με το έτερο γεράκι του Λευκού Οίκου, τον Τζον Μπόλτον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκο να δηλώνει ότι «θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να τερματιστεί ο σφετερισμός της προεδρίας της Βενεζουέλας από τον Μαδούρο». Για ακόμη μια φορά κάλεσε τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας της Βενεζουέλας να στραφούν εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, αναπαράγοντας τα περί «προστασίας του λαού της Βενεζουέλας» και διαμηνύοντας ότι οι ΗΠΑ «θα απαιτήσουν να δώσουν λόγο ως προς αυτό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.