ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο πρωθυπουργός

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στο Twitter για την «ολιγαρκή αφθονία» στη Βολιβία

Μια ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, από την ομιλία του στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην εκδήλωση με τον Εβο Μοράλες, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Ηταν η επίμαχη φράση του πρωθυπουργού περί «ολιγαρκούς αφθονίας», την οποία πάσχιζαν να καταλάβουν και οι χρήστες του Twitter.

«Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην επίμαχη φράση του, που προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

«Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια “ολιγαρκή αφθονία” στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το “ολιγαρκής” για τους Έλληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Twitter.

 

Ο πρωθυπουργός του απάντησε, παραπέμποντάς τον στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου Σερζ Λατούς.

«Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

«Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του», ανέφερε σε επόμενη ανάρτησή του.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.