ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κάλπικα τα δίπολα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ»

Κουτσούμπας: Πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας η ψήφος στο ΚΚΕ

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα" επισημαίνει ότι «όσο κάλπικο ήταν το δίπολο "μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί", που έκρυβε τον ταξικό, στρατηγικό κι ευρωενωσιακό χαρακτήρα των μνημονίων, άλλο τόσο κάλπικα είναι τα καινούρια προεκλογικά δίπολα, που πάνε να στήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ σήμερα, είτε τα ονομάζουν "πρόοδος-συντήρηση" είτε "λαϊκισμός-υπευθυνότητα"».

Προσθέτει ότι «η ουσία είναι ότι συμφωνούν στη βασική στρατηγική, στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στη συμμετοχή της χώρας στη φυλακή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στα ματωμένα πλεονάσματα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στα "δωράκια" στο μεγάλο κεφάλαιο, στους πλειστηριασμούς, στην εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας».

"Γι' αυτό και το πραγματικό δίλημμα σε όλες τις κάλπες είναι ένα: Συνέχιση αυτού του βάρβαρου δρόμου, που τον γνωρίσαμε σε όλες τις εκδοχές ή αντεπίθεση με ένα ισχυρό ΚΚΕ. Οι διαχωριστικές γραμμές είναι κεφάλαιο - εργαζόμενοι, μονοπώλια - λαός, ΕΕ των μονοπωλίων ή Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού" υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.