ΕΛΛΑΔΑ

Η διαμαρτυρία τους μπροστά στο Υπουργειο Υγείας

Κρεμασμένες ρόμπες και... δωρεάν φασολάδα «ολιγαρκούς αφθονίας» από τις καθαρίστριες!

«Παρκάροντας» σκούπες και κάδους απορριμάτων μπροστά στο Υπουργείο Υγείας και κρεμώντας ρόμπες με τη λέξη «ανεργία» να αναγράφεται, οι καθαρίστριες πραγματοποιούν αυτή την ώρα διαμαρτυρία, με αφορμή την επικείμενη λήξη των συμβάσεών τους και -κατ' επέκταση- την απόλυσή τους στα τέλη Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, στη συγκέντρωση συμμετέχουν η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Δρομοκαΐτειο», «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς».

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κρεμάσει έξω από το Υπουργείο ρόμπες στις οποίες αναγράφεται η λέξη «ανεργία», έχει τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων με σκούπες και φαράσια στο πεζοδρόμιο, ενώ έχει στήσει πάγκο στον οποίο έχει κρεμάσει αφίσα του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας τη φράση «ολιγαρκής αφθονία» και «μοιράζει» φασολάδα.

Σημειώνει ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το Υπουργείο αν δεν δοθεί λύση στα αιτήματα τους για μονιμοποίηση, σύσταση των οργανικών θέσεων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό.

«Η Κυβέρνηση σιωπά. Προκηρύσσει ξεχωριστούς διαγωνισμούς ανά Νοσοκομείο για να εγκλωβίσει χιλιάδες υποψήφιους και να πουλήσει ψεύτικες προσδοκίες για προσλήψεις στο Δημόσιο. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου, εργάζονται πάνω από 10 χρόνια. Αγωνίζονται από την πρώτη στιγμή για εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο. Το έτος 2014 στους αγώνες που έκαναν οι καθαρίστριες για εκδίωξη των εργολάβων για διασφάλιση της δουλειάς τους, μας επισκέφτηκαν στην πόρτα του Δρομοκαΐτειου πολλές φορές στελέχη του Σύριζα. Να θυμίσουμε τις επισκέψεις της κα Δούρου, του κου Ξάνθου, του κου Μαντά και τους πύρινους λόγους που έβγαζαν. Τώρα λησμόνησαν το παρελθόν τους. Δεν θα δεχθούμε οι καθαρίστριές μας να απολυθούν», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.