ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κρεμώδης πατατοσαλάτα

Μία εξαιρετική συνταγή για πατατοσαλάτα.

Υλικά

  • 680 γρ. πατάτες (περίπου 6 μέτριες), καθαρισμένες
  • 1 ½ φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 μέτρια κλωνάρια σέλερι, τεμαχισμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 4 βραστά αβγά, τεμαχισμένα
  • πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, ώστε να τις σκεπάζει.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα  και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε  με καπάκι για 25-30 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν, τις κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο μπολ τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με λίγη καπνιστή πάπρικα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.