ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαβράκι ψητό με πέστο μαϊντανού και κάπαρης

Μία εξαιρετική συνταγή για λαβράκι ψητό με πέστο μαϊντανού και κάπαρης.

Υλικά

Για τα λαβράκια:

  • 2 λαβράκια (400γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
  • ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
  • ½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για  γαρνιτούρα
  • ½ κ.γ. πιπέρι ροζ, φρεσκοτριμμένο
  • 3-4 καρπούς κάπαρης, για γαρνιτούρα
  • θυμάρι φρέσκο, για γαρνιτούρα

Για το πέστο:

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλ. ψίχουλα ψωμιού
  • 1 κ.γ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Για τα λαβράκια:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Πλένουμε τα λαβράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς τα ψάρια και από τις δυο πλευρές.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαβράκια εσωτερικά και εξωτερικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Μόλις ζεσταθείτο ελαιόλαδο, ψήνουμε τα ψάρια, για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο.

Με ένα πινέλο αλείφουμε τα λαβράκια με μία μικρή ποσότητα από την πέστο σε όλη την επιφάνεια του ψαριού και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.

Βάζουμε σε μικρό μπολ σερβιρίσματος την πέστο μαϊντανού και κάπαρης.

Μεταφέρουμε τα λαβράκια σε πιάτα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και λίγο αλάτι, και γαρνίρουμε με κάπαρη, φρέσκο θυμάρι και φέτες λεμονιού,

Σερβίρουμε τα λαβράκια συνοδεία της πέστο μαϊντανού και κάπαρης.

Για την πέστο:

Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το σκόρδο, τα ψίχουλα ψωμιού, την κάπαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Αποθηκεύουμε την πέστο σε  γυάλινο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο  μέχρι να τη χρειαστούμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.