ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ

Μητσοτάκης: Απάνθρωπες οι συνθήκες στη Μόρια

Για τρίτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια και ξεναγήθηκε από το προσωπικό στους χώρους.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Μόρια λίγο μετά τις 15:00 και ενημερώθηκε από το διοικητή του Κέντρου, Ιωάννη Μπαλμπακάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, το οποίο, όπως επισημαίνουν στη ΝΔ, έχει σχεδιαστεί για 3.100 άτομα, φιλοξενούνται σήμερα 5.225, με τη συντριπτική πλειονότητα (83%) να είναι Αφγανοί.

Στη ΝΔ σχολίαζαν πως «έπρεπε να επισκεφθεί για τρίτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Μόρια για να κάνουν όλως τυχαίως σήμερα την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες, οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού» προσθέτοντας πως «οι αρμόδιοι στον καταυλισμό τις περίμεναν από τον Οκτώβριο, καθώς αυτή ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα είχε υποτίθεται ολοκληρώσει το έργο το 2017».

Σε ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ επισημαίνεται πως η έλλειψη ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού δεν είναι ασφαλώς το μόνο πρόβλημα της Μόριας, καθώς στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων οι συνθήκες που επικρατούν εξακολουθούν να είναι απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μία ευρωπαϊκή χώρα.

Φέρνουν, μάλιστα, ως παράδειγμα το γεγονός ότι κάθε χημική τουαλέτα που βρίσκεται στον περίβολο του Κέντρου αναλογεί σε περισσότερους από 25 ανθρώπους και ένα ντους σε περισσότερους από 85. Όπως σημειώνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη, το μεγαλύτερο πρόβλημα -εκτός από τις συνθήκες υγιεινής- παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου. Καθυστέρηση που, όπως εξήγησαν στον κ. Μητσοτάκη οι αρμόδιοι, οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει η ΝΔ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.