ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος»

Μητσοτάκης: Οι Ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο του αγώνα

Ως το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές ο Κυριακός Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο.

"Αν οι εθνικές εκλογές γίνουν αργότερα, αν πιστέψουμε δηλαδή τον πρωθυπουργό, τότε οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα με δύο ημίχρονα και η ΝΔ στο πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ. Γι αυτό οι ευρωεκλογές εκτός από την ευρωπαϊκή ατζέντα έχουν και δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Θα είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες θα εκφραστούν μετά από μία τετραετία. Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, η τιμωρία του κ. Τσίπρα περνάει μέσα από την αποδοκιμασία του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανήθικη» την τροπολογία για την υποψηφιότητα εν ενεργεία βουλευτών στις Ευρωεκλογές.

«Η Ν.Δ. και οι υποψήφιοί μας δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας Κουντουρά. Δεν θα παραμείνουν βουλευτές αναμένοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Είναι ανήθικο και επιβεβαιώνει πως υπήρξε πολιτική συναλλαγή. Τις συναλλαγές να τις κάνουν μόνοι τους. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ της απόφασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το κόμμα του Βίκτορ Ορμπαν.

«Το ΕΛΚ σήμερα αποφάσισε την αναστολή του κόμματος του κ. Όρμπαν και έπραξε πολύ σωστά. Η ΝΔ ήταν από τα πρώτα κόμματα του ΕΛΚ που είπε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε στις τάξεις μας ένα κόμμα που μιλάει για ανελεύθερη δημοκρατία και δεν σέβεται βασικές αρχές και αξίες μας», ανέφερε για το θέμα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.