ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Τσίπρα-Μοραλες στο Μέγαλο Μαξίμου

Μοράλες σε Τσίπρα: Σε περιμένω στη Βολιβία!

Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Βολιβία απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ με τη σειρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Λατινοαμερικανό ηγέτη να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης.

«Η Βολιβία είναι μια μακρινή χώρα, αλλά μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στη συνάντησή τους, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη Βολιβία και σημείωσε πως γι' αυτό άξιζε τον κόπο η επίσκεψη του Έβο Μοράλες νωρίτερα στην Ακρόπολη, ένα μοναδικό οικουμενικό μνημείο για όλη την ανθρωπότητα, στην Αθήνα, το λίνο της Δημοκρατίας.

«Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης.

Μάλιστα, στο περιθώριο της συνάντησης, ο Έβο Μοράλες απηύθυνε πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Βολιβία, εκφράζοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι το πρωί επισκέφθηκε την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, σημειώνοντας ότι στην Αθήνα γεννήθηκε η δημοκρατία.

Τέλος, ο Έβο Μοράλες ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και τον κ. Τσίπρα για τους αγώνες που δίνουν για τη Δημοκρατία.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. MARINA. 19:53 15/03/2019

    Έναν αυτόχθονα ινδιάνο από την Βολιβία υποδέχτηκε στην Ελλάδα ο καραγκιόζης Αλέξης Τσίπρας.Έχει πολλά να ωφεληθεί η Ελλάδα από την συνεργασία με τους λυγούρηδες Βολιβιανούς.Την επόμενη φορά που θα επισκευτεί ο Τσίπρας την Βολιβία, θα πάει εκεί σαν απλός πολίτης γιατί οι Έλληνες πολίτες θα τον έχουμε στείλει στον διάολο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.