ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστικοί διάλογοι

«Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;»

Σοκάρουν οι διάλογοι των δικηγόρων, που συνελήφθησαν για συμμετοχή στη «μαφία των φυλακών», με κρατουμένους στις φυλακές Κορυδαλλού, που εμπλέκονται μεταξύ άλλων στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Πρόκειται για τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο και τη συνάδελφο του Χρυσούλα Κιουμουρτζή. Ο πρώτος, που είχε εκπροσωπήσει το ΛΑΓΗΕ στη δίκη για την υπόθεση της Energa, είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του, είχε κριθεί ένοχος ο έγκλειστος για την υπόθεση Energa Αριστείδης Φλώρος. Το δικαστήριο (πρώτος βαθμός) είχε επιβάλλει στον Αρ. Φλώρο κάθειρξη 13 ετών με αναστολή για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παράλληλα, το ίδιο δικαστήριο είχε καταδικάσει ως φυσικούς αυτουργούς της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου σε πολυετείς καθείρξεις τους δυο Αλβανούς βαρυποινίτες Όλντι Ντούτσε και Άμπερ Μπάκο (23 και 22 χρόνια αντιστοίχως). Ο τελευταίος τον περασμένο Ιανουάριο δολοφονήθηκε μέσα στον Κορυδαλλό και ενώ επρόκειτο να δικαστεί για ηθική αυτουργία στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η εμπλοκή του Γ. Αντωνόπουλου στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, προέκυψε από την απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με το φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής ομάδας, τον κρατούμενο Κλοντιάν Λεκοτσάι. Μάλιστα, ο Λεκοτσάι είχε καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου ενοχοποιώντας στην ουσία τον Αριστείδη Φλώρο.

Επίσης, ο Λεκοτσαι δικάζεται αυτό τον καιρό ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ένας από αυτούς τους διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη «μαφία των φυλακών» λαμβάνει χώρα μεταξύ του Γ. Αντωνόπουλου και το Κλ. Λεκοτσάι και έχει ως εξής:

Λεκοτσάι: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Γ. Αντωνόπουλος: Θα κοιτάξω...

Λεκοτσάι: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μη... ξέρεις εσύ.

Γ. Αντωνόπουλος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.

Η κατάθεση Φλώρου

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου, ο Αριστείδης Φλώρος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς ο αδικοχαμένος ποινικολόγος ήταν δικηγόρος του στην υπόθεση της Εnerga.

O Αριστείδης Φλώρος είχε περιγράψει στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ένα σκηνικό εκβιασμού που είχε στηθεί, όπως είπε, γύρω του με τη συμμετοχή γνωστών δικηγόρων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε πως ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, ο Αριστείδης Φλώρος, αναφέρθηκε σε συνάντηση, η οποία του μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τον δικηγόρο του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Επικαλούμενος όσα του είχε πει ο αδικοχαμένος δικηγόρος του, ο Αρ. Φλώρος ανέφερε πως η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μεταξύ του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, που εκπροσωπούσαν τον Γ. Αντωνόπουλο στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Όπως κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος εκεί οι δύο δικηγόροι του Γ. Αντωνόπουλου, ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν 2 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, ο Αρ. Φλώρος του ζητούσαν τα χρήματα αυτά για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του. Επίσης, του ζητούσαν τα χρήματα αυτά και για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, δηλαδή ο νεκρός Μπάκο και ο Ντούτσε, οι οποίοι υποστήριζαν ότι είχαν λάβει την εντολή για την επίθεση σε βάρος του δικηγόρου από τον Αρ. Φλώρο.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Γ. Αντωνόπουλου φέρεται να είπε μάλιστα στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο : «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Τι απαντά η πλευρά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου

Η πλευρά του δικηγόρου αντιτείνει ότι ο ίδιος είναι το θύμα της υπόθεσης, δηλαδή ο άνθρωπος που έχει γίνει στόχος δολοφονίας, επειδή αρνήθηκε την υπαγωγή στη διαιτησία της διαφοράς μεταξύ του ΛΑΓΗΕ και του Αριστείδη Φλώρου, διότι μια τέτοια υπαγωγή θα αποποινικοποιούσε την υπεξαίρεση της ENERGA. Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι είναι 40 χρόνια δικηγόρος χωρίς να ακουστεί το παραμικρό και ότι, πέραν των θέσεων ευθύνης που κατέχει σε μεγάλη ελληνική τράπεζα και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διατηρεί ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο μέσω του οποίου τον εμπιστεύονται μερικοί από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιχειρηματίες.

Για τις επίμαχες σχέσεις με τους Αλβανούς επίδοξους δολοφόνους του, αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Λεκοτσάι που του ζητούσε να τον επισκεφθεί στις φυλακές για “μια πληροφορία που σε ενδιαφέρει” υπονοώντας σαφώς την υπόδειξη του ηθικού αυτουργού της απόπειρας δολοφονίας του. Ο δικηγόρος πήγε, όπως θα πήγαινε κάθε άνθρωπος που θα ήθελε να μάθει περισσότερα για ένα τέτοιο περιστατικό κι ο Αλβανός του επιβεβαίωσε ότι ηθικός αυτουργός της απόπειρας ήταν ο Αρ. Φλώρος. Έκτοτε, δεχόταν τηλεφωνήματα από τον Αλβανό που του ζητούσε μικροποσά, τα οποία εκείνος έδινε, από φόβο μήπως επαναληφθεί η απόπειρα εναντίον του. Σε όλο αυτό το διάτημα από την απόπειρα δολοφονίας του μέχρι σήμερα, ο δικηγόρος επαναλαμβάνει ότι αισθάνεται καθημερινά την απειλή μιας νέας απόπειρας. Όσες φορές προσπάθησε να τον αποφύγει και δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα, στο γραφείο του εμφανίζονταν άγνωστοι, κτυπούσαν κουδούνια, φώναζαν και τρομοκρατούσαν τους δικηγόρους και τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό.

Αναφορικά με τη “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης” ο δικηγόρος αρνείται κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και υπενθυμίζει ότι το 2018 στη δίκη του Μικτού Ορκωτού για την απόπειρα εναντίον του, οι Αλβανοί με την αποχώρησή τους χωρίς να επιβεβαιώσουν όσα προανακριτικά είχαν δηλώσει για την ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, ουσιαστικά εξυπηρέτησαν τις επιδιώξεις του Αριστείδη Φλώρου. Αυτό και μόνο, προσθέτει, δείχνει ότι ο ίδιος είναι το θύμα της υπόθεσης και ότι οι κατηγορίες που τον αφορούν, δεν ευσταθούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.