ΕΛΛΑΔΑ

Με το βλέμμα στο Συνέδριο το ΚινΑλ

Ο κ. Τσίπρας αντί για λιτή αφθονία, προσφέρει άφθονη λιτότητα

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας τον ότι αντί για «λιτή αφθονία», προσφέρει «άφθονη λιτότητα» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι οποιαδήποτε συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με προεκλογικούς όρους.

«Χρειάζεται σαφής στρατηγική με συγκεκριμένο πλαίσιο και αξιακό και ιδεολογικό και αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το υλοποιήσει πια, έχασε την ευκαιρία το 2015», είπε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, θυμίζοντας ότι τότε ο πρωθυπουργός επέλεξε για συγκυβερνήτη του τον κ. Καμμένο και τώρα προσπαθεί να βρει νέο ιδεολογικό αφήγημα γύρω από μία αφθονία την οποία προσπαθεί να φέρει στη χώρα. «Ο κόσμος γύρω μας περνάει πολύ δύσκολα και χρειάζεται συγκεκριμένες προτάσεις μακριά από κοκορομαχίες», είπε στο ΘΕΜΑ 104,6, σημειώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να καταθέσει αυτές τις προτάσεις και πως οι συγκεντρώσεις του το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι ο κόσμος τους ακούει ξανά. «Έχει επαναλάβει πολλές φορές και η Φώφη Γεννηματά και το είπε και ο κ. Παπανδρέου ότι οποιαδήποτε συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο είναι μία συζήτηση η οποία δεν μπορεί να γίνει σίγουρα σε χρόνο προεκλογικό και ειδικά με την καχυποψία η οποία έχει επέλθει μετά τη στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια και απέναντι στην παράταξη αλλά και απέναντι στους πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς της παράταξής μας», είπε, υποστηρίζοντας αντίθετα ότι «μετά την ήττα που θα υποστεί η ‘παρέα του Μαξίμου’, θα ανοίξει ξανά εκ ανάγκης μία διαδικασία η οποία θα αφορά στο μέλλον της προοδευτικής παράταξης». Κατηγορώντας τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τα στελέχη γύρω του για ‘τεράστια αλαζονεία’ και συμπεριφορά ως να μην ξέρουν τι έχει συμβεί στην χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο κ. Χρηστίδης είπε ότι «ο κ. Τσίπρας αντί για λιτή αφθονία προσφέρει άφθονη λιτότητα».

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής στρέφει τώρα το ενδιαφέρον του στο συνέδριο της ερχόμενης εβδομάδας (30-31 Μαρτίου) και την ενιαιοποίηση της λειτουργίας του, χωρίς αυτό να σημαίνει την κατάργηση των επιμέρους κομμάτων που το συναποτελούν. Αντίθετα, μιλούν για ενιαία λειτουργία με συγκεκριμένες αντιλήψεις και προς σαφή κατεύθυνση, κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται το τελευταίο διάστημα και απομένει τώρα η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής για να το επιβεβαιώσει την Κυριακή του συνεδρίου. Νωρίτερα, το Σάββατο, θα παρουσιαστεί εκ νέου το σχέδιο «Ελλάδα», επεξεργασμένο λεπτομερώς, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι ουδείς διαφωνεί με την απόφαση για αυτόνομη πορεία της παράταξης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.