ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Όχι, οι κότες δεν επαναστάτησαν ακόμη...

Αυτό που έγινε την περασμένη Βδομάδα σε ένα, πολύ καθώς πρέπει, αγρόκτημα στην Γαλλία, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο εις όλους τους αιώνες που πέρασαν. Πιο συγκεκριμένα, σε μια κτηνοτροφική σχολή στην Βρετάνη της Βορειοδυτικής Γαλλίας· που, ως όφειλε, εξ αντικειμένου, έπρεπε να έχει και κοτέτσι για να κάνουν οι σπουδαστές την πρακτική τους εκπαίδευση, έκανε «ντου» για φαί –ποία άλλη;- από τη γνωστή μας αλεπού· που, ως γνωστόν, έχει μια αδυναμία από αρχαιοτάτων χρόνων στις κότες και τα κοτόπουλα. «Μωρέ, ωραίο κοτέτσι!!» θα είπε σίγουρα από μέσα της, μειδιώντας κάπως, η θρυλική «κυρά Μάρω» : «Πανεπιστημιακού επιπέδου, με ολόπαχες κότες και φρέσκα υγιεινά κοτόπουλα – καλύτερα κι απ’ του... «Μιμίκου» στην πεινασμένη Ελλάδα!! Θα φάω καλά απόψε (συμπέρανε, μάλλον, χαιρέκακα), και κρύφθηκε καλύτερα στις διπλανές φυλλωσιές για να οργανώσει το σχέδιο της τελικής της επίθεσης.

Πλην, όμως, και παρά την κατάστρωση του αριστοτεχνικού επιτελικού σχεδίου που προέβλεπε, αφενός, πλήρη αιφνιδιασμό των ορνίθων και, αφετέρου, - στην συνέχεια, προσεχτική απαγκίστρωση από το πεδίο της μάχης και φαγοπότι μέχρι πρωίας, η αλεπού αντί να αιφνιδιάσει - αιφνιδιάστηκε : τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας της σχολής Le Gros Chene την παγίδευσαν, τρόπον τινά, χωρίς τούτη να μπορεί κάνει ούτε μπροστά ούτε πίσω, ήδη, μέσα στο κοτέτσι. Και τότε, ναι, αλίμονο, ακριβώς τότε, συνέβη αυτό που δεν ξανασυνέβη: Οι κότες και τα κοτόπουλα (με αρχηγό έναν λεβέντη κόκορα (να, με το συμπάθιο, δύο μέτρα μέχρι εκεί πάνω…), έκαναν άτακτο γιουρούσι κατά της αλεπούς και την κατασπάραξαν κανονικά. «Μωρέ, έγινε μεγάλος χαλασμός», που λένε, και οι χωριάτες στα χωριά τους, καθώς, το άλλο πρωί οι φοιτητές και οι υπεύθυνοι της σχολής την βρήκαν καταφαγωμένη και κατακρεουργημένη απεχθώς.

Για «αγελαίο ένστικτο επιβίωσης» έκαναν λόγο οι ίδιοι υπεύθυνοι προσπαθώντας να αιτιολογήσουν και επιστημονικά το αιμοσταγές γεγονός : η παρουσία της αλεπούς ενεργοποίησε αυτό το ένστικτο στα πουλερικά που, μόλις αντιλήφθησαν ότι η αλεπού είναι παγιδευμένη, επιτέθηκαν κατά μέτωπο με τα ράμφη τους και την κατέσχισαν με εκατομμύρια – ίσως και δισεκατομμύρια τσιμπιές!! Και, έτσι, η μαυροαλεπού (που ο απλός λαός δίνει και δικαιολογημένα μυθικές διαστάσεις στην εξυπνάδα της), εκεί που πήγε για μαλλί βγήκε εντελώς κουρεμένη. Στην προκειμένη, όμως, δεν ευθύνεται ούτε καμιά μειωμένη εξυπνάδα ούτε και καμιά απροσεξία του συγκεκριμένου ζώου. Ευθύνεται η σύγχρονη τεχνολογία που, έτσι ή αλλιώς, ξεπερνάει την βιολογική αντοχή και εξυπνάδα της αλεπούς. Και είναι αυτό που δεν μπορούσε να έχει με τίποτε υπόψη της στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Πέρυσι, ας πούμε, που είχε ξανακάνει το ίδιο (αυτή ή κάποια άλλη – σημασία δεν έχει), αλλά, η σχολή Le Gros Chene στη Βρετάνη δεν είχε τοποθετήσει το σύγχρονο μηχανισμό ασφαλείας, είχε θύματα πολλές κότες – κότες καλά θρεμμένες. Φέτος που τα πράγματα άλλαξαν· οι κότες εκδικήθηκαν για τις νεκρές συντρόφους τους. Μέχρι του χρόνου, πάλι, που απομένει κάμποσος καιρός, οι υπόλοιπες αλεπούδες της περιοχής πρέπει να στρωθούν στο διάβασμα και να μάθουν πως λειτουργούν δια μέσου υπολογιστή τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Για πιο μετά δεν ξέρουμε τίποτε, καθότι οι κότες μπορεί να εξελιχθούν πολύ καλύτερα από τους ανθρώπους και να ’χουμε μετά την επανάσταση των αμνών (που ήταν αποτυχημένη λόγω της αθωότητας του ζωντανού), μια νέα (νικηφόρα όμως), επανάσταση των κοτών που μπορεί να ξεπεράσει κι αυτή του Λένιν...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εκείνο που μάλλον λέτε κ. Σ.Τ, έτσι το κατάλαβα γώ τουλάχιστον, είναι ότι …. Αλεπού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και…… κότες ο ελληνικός λαός που θα τον τιμωρήσει αυστηρά αλλά πάλι στο κοτέτσι θα μείνει…Νομίζω σωστά;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.