ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι «κορυφαίοι» επιστρατεύονται για την ευρωλίστα

«Πανστρατιά» στις Ευρωεκλογές με στόχο... την ανατροπή

Να αναγάγει σε κεντρική πολιτική μάχη τις Ευρωεκλογές επιχειρεί ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλα δείχνουν ότι το σενάριο επιστράτευσης κορυφαίων στελεχών και προβεβλημένων υπουργών εξετάζεται σοβαρά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Παρότι χθες, με το πρώτο κύμα των ονομάτων των υποψηφίων ευρωβουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δώσει έμφαση στην διεύρυνση και την ανανέωση, είναι προφανές ότι το κυβερνών κόμμα επιζητεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική ενόψει της αναμέτρησης της 26ης Μαΐου. Κι αυτό διότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι, αν τελικώς δεν επιλέξει την διεξαγωγή όλων των εκλογικών αναμετρήσεων τότε, οι Ευρωεκλογές θα επηρεάσουν τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις και δύνανται να καθορίσουν ακόμη και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του φθινοπώρου. Με άλλα λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι μία μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων με παράλληλη πρωτιά της ΝΔ θα δημιουργήσει συνθήκες αποδρομής και κατάρρευσης για την κυβέρνηση και θα «ανοίξει» την ψαλίδα για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Από την άλλη πλευρά, αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες με γνώση των δημοσκοπήσεων συνομολογούν πως αν η διαφορά στις Ευρωεκλογές είναι μικρή, τότε δεν καθίσταται απλώς διαχειρίσιμη αλλά μπορεί να γίνει... αφετηρία ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών. Αν, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ «πατήσει» σε ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα της ευρωκάλπης για να αποδομήσει τις διψήφιες διαφορές και το κλίμα κατάρρευσης που φιλοτεχνούν πολλά ΜΜΕ, τότε ενδεχομένως να μπορέσει να γυρίσει το κλίμα υπέρ του.

Πανστρατιά

Βεβαίως, αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα ψηφοδέλτιο... χαμηλού βεληνεκούς. Δηλαδή, όλοι συνομολογούν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προσδώσει χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής μάχης στις Ευρωεκλογές, τότε εξ αντικειμένου θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρατεύσει «κορυφαίους» και προβεβλημένα στελέχη, τα οποία θα πλαισιώσουν τον Δημήτρη Παπαδημούλη για να δημιουργήσουν κλίμα «εθνικών εκλογών» ενόψει της αναμέτρησης της 26ης Μαΐου. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της συνθήκης «πανστρατιάς», ονόματα πάνε κι έρχονται και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με στενούς συνεργάτες και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησής του.

Μάλιστα, έχει ακουστεί ακόμη και το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως ενός εκ των κορυφαίων που θα μπορούσαν να δώσουν τη μάχη των Ευρωεκλογών. Στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης, σενάρια έχουν εμφανιστεί ακόμη και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο αλλά και για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. Στην ονοματολογία των ημερών συμπεριλαμβάνεται και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία εξάλλου έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους συνομιλητές της πως «αυτά είναι συλλογική υπόθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν το κυβερνών κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας τής ζητήσουν να επιστρατευθεί στη μάχη των Ευρωεκλογών, τότε δεν χωρούν ούτε αρνήσεις ούτε προσωπικές προτεραιότητες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 22:24 13/03/2019

    Όποιον και να επιστρατεύσει ο Τσίπρας θα χάσει.Ό Ελληνικός λαός στην μεγάλη του πλειοψηφία τον μισεί τον ανθέλληνα, ψεύτη και καραγκιόζη και η εκλογική συντριβή του είναι φυσικό επακόλουθο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.