ΕΛΛΑΔΑ

«Το μόνο που έχει είναι ένα σκληρό μνημόνιο α λα ΔΝΤ», λέει ο Υπουργός

Παππάς: «Καμία μείωση φόρου δεν έχει στο μυαλό του ο Μητσοτάκης»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» μίλησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος χαρακτήρισε «ύψιστη υποκρισία» τις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

«Το κρίσιμο δεν είναι να ρωτάμε τον κ. Μητσοτάκη που θα βρει τα λεφτά να κάνει τις φοροαπαλλαγές, όταν το 2010 είχαν παραπάνω φόρους», τόνισε ο κ. Παππάς και συνέχισε λέγοντας: «Θέλει να σηκώσει σκόνη μπροστά από την απαρέγκλιτη επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για ένα νέου τύπου, σκληρότερο μνημόνιο που λέει ότι στην Υγεία πρέπει να έχουμε εργολάβους και ιδιωτική πρωτοβουλία, που λέει ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, μιλά για ένα Ασφαλιστικό α λα Πινοσέτ, ότι οι ΣΣΕ είναι ιδεοληψία της αριστεράς (…). Όλα αυτά, κάνει προσπάθειες να τα καλύψει πίσω από μια υποτιθέμενη προσπάθεια να μειώσει τους φόρους. Είναι διασκεδαστικό να λένε για μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ, για κάτι που ήδη γίνεται. Για τον ΕΝΦΙΑ που έφεραν και που προφανώς δεν είχαν καμία πρόθεση να μειώσουν. Αυτή η κυβερνητική πολιτική νοικοκύρεψε την οικονομία, έφερε αποθεματικό για να γνωρίζουν όλοι ότι δεν έχουμε πρόβλημα εξυπηρέτησης ενός δυσθεώρητου χρέους που μας φορτώσανε. Ο κ. Μητσοτάκης έχει στο μυαλό του σκληρό μνημόνιο α λα ΔΝΤ» υπογράμμισε.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι επιλογές που και τη στρατηγική ενός προοδευτικού μετώπου να αποτυπώνουν και την προσδοκία μας για μια δημόσια συζήτηση γύρω από τα θέματα της οικονομίας να επικεντρώνουν. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι διαθεσιμότητες και αυτό είναι ενδεικτικό μιας συσπείρωσης για να δοθεί με αξιώσεις η πολιτική μάχη» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, σχετικά με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να ασχοληθεί με τις υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών.

Αναφερόμενος στα γυρίσματα μιας μεγάλης παραγωγής του Χόλιγουντ την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα, ο Ν. Παππάς επισήμανε: «Η Ελλάδα είχε χάσει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές. Έχει γίνει μια τομή σε αυτό το πεδίο και η Ελλάδα φιλοξενεί πλέον τη δημιουργία μεγάλων παραγωγών». Ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό ΨΗΠΤΕ Λ. Κρέτσο για τη δουλειά του πάνω στο θέμα, αλλά και για την άψογη συνεργασία μεταξύ υπουργείου Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη και δήμου Αθηναίων, ώστε να έχουμε μεγάλης κλίμακας γυρίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, χαρακτήρισε το γεγονός ως μια «οικονομική δραστηριότητα με πολλαπλή σημασία, η οποία και τη χώρα διαφημίζει στο εξωτερικό και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. Όταν ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε το πλαίσιο επιδότησης παραγωγών, η αντιπολίτευση έλεγε ότι θα αποτύχουμε (…). Η Ελλάδα έχει μακράν το πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο για τη στήριξη των παραγωγών, υπάρχει ενδιαφέρον και ήδη στο ΕΚΟΜΕ επιδοτούνται σχεδόν 30 παραγωγές» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς, έκανε λόγο για τέσσερα δισ. επενδύσεις έως το 2022, βάσει του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου, με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα θα κάνει ένα πραγματικό άλμα σε αυτό το πεδίο με επενδύσεις σε υποδομές που θα έχουν ξεχωριστή συμβολή στην παραγωγικότητα, συνολικά».

Τέλος, σχετικά με την επίσκεψή του στα Σκόπια, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε για την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας για τις μειώσεις χρεώσεων περιαγωγής, με στόχο να ξεκινήσουν από αυτή την τουριστική σεζόν οι μειώσεις. Αναφέρθηκε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δημόσιου και γεωργικού τομέα λέγοντας, ότι «ανοίγουν μεγάλες δυνατότητες και όλοι όπως και οι γείτονές μας θα συνειδητοποιήσουν ότι η μια χώρα για την άλλη είναι ο πιο κρίσιμος σύμμαχος». Επίσης, έκανε λόγο για «υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας που ξεσπάθωνε για τη συμφωνία και τώρα λέει ότι δεν θα διεκδικήσει ψήφο για να την αλλάξει. Αυτό να το ακούνε και οι άνθρωποι που πίστεψαν από το βήμα της Βουλής τον κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται περί πολιτικού τυχοδιωκτισμού, έκανε σπέκουλα και με τη συμφωνία που τώρα την καταπίνει αμάσητη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.