ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απέδωσε σε γραφειοκρατικό λάθος

Παραιτήθηκε η Λοΐζου μετά την αποκάλυψη για τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Την παραίτησή της από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Μυρσίνη Λοΐζου, έπειτα από την αποκάλυψη ότι έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της για 5,5 χρόνια.

Η κ. Λοΐζου κάνει λόγο για «κανιβαλισμό» από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, αποδίδοντας το θέμα σε γραφειοκρατικό λάθος.

Η παραίτηση που είχε θέσει στη διάθεση του κόμματος έγινε αποδεκτή.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου:

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Να σας θυμίσω ότι η κ. Λοίζου το Ιούνιο το 2011 με Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απαγορεύει ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ να ξαναχρησιμοποιήσει το Ιστορικό τραγούδει ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
  Και χθες στην ΟΜΑΔΑ των ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ζητούσε ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ προοδευτικές συμμαχίες. ΚΑΛΑ τον απάντησε η ΦΩΦΗ ότι για 3,5 χρόνια κυβερνούσε την Ελλάδα με τους ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ(Καμένος)

 2. === «»ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ»» ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑΙΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ
  ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ……..
  === «»ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ»» ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ
  ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ (ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ) ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΑ (ΧΩΡΙΣ
  ΑΛΛΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ) ΤΙΣ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ. (ΤΙΜΑ ΤΟΝ
  ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ – ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ / ΕΞΟΔΟΣ Κ 2).
  === »»ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ»» ΚΑΙ »» ΑΠΕΛΕΥΣΟΝΤΑΙ ΟΥΤΟΙ ΕΙΣ ΚΟΛΑΣΙΝ ΑΙΩΝΙΟΝ (ΜΑΤΘΑΙΟΣ
  ΚΕ΄ 34, 41, 46).
  === ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ : ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ
  ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΥΡΣΙΝΗ !!!!!!!!!!

 3. SPARTA. 19:14 22/03/2019

  Σαν απατεώνισα τσέπωνε την σύνταξη της μητέρας της η Μυρσίνη Λοιπζου και ο Αφγανός Γιονούς μέχρι το 2004 ήταν σε Αφγανική φυλακή.Τέτοια ρεμάλια υποψηφίους κατεβάζει στην Ευρωβουλή ο τενεκές Αλέξης Τσίπρας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.