ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τι προβλέπεται σε περίπτωση εκκαθάρισης

Πέρασε η τροπολογία για τα χρέη των ομάδων

Νόμος του κράτους έγινε την Πέμπτη η τροπολογία που δίνει ανάσα στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες αναφορικά με τα χρέη που έχουν να κάνουν προς τρίτα πρόσωπα και συγκεκριμένα προς προπονητές, παίκτες, στελέχη αγωνιστικού τμήματος και ατζέντηδες.

Η τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προβλέπει ότι από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 και εφεξής, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αθλητική ανώνυμη εταιρεία υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, είτε λόγω υποβιβασμού της ομάδας είτε λόγω αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ, αυτή η νέα ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη στο σύνολο των υποχρεώσεων της προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και στο ήμισυ τις αμιγώς αγωνιστικές οφειλές της προηγούμενης ΑΑΕ, ήτοι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές κ.λπ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει δηλώσει ότι η βουλευτική τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση, ότι δεν χάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκκαθάριση συνεχίζεται κανονικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.