ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ολομέλεια αυτής της εβδομάδας

Πνευματική ιδιοκτησία, αλλαγή ώρας και πλαστικά στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα θα τεθούν σε ψηφοφορία, αυτή την εβδομάδα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Και αυτό, διότι θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με τους κανόνες της πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ αναμένεται να μπει τέλος στην αλλαγή της ώρας από την Άνοιξη στον χειμώνα, αλλά και πέσει στο τραπέζι πρόταση περί νέων απαγορεύσεων πλαστικών μίας χρήσης (σ.σ. συγκεκριμένα για πλαστικά πιατάκια και μαχαιροπήρουνα).

Φυσικά, από την παρούσα ολομέλεια δεν θα λείπει και το Brexit, προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στις 21 και 22 Μαρτίου.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν για την ανανέωση των ευρωπαϊκών κανόνων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι νέοι κανόνες θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες εντός και εκτός διαδικτύου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚ.

Επίσης, ψηφίζουν για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που αν εγκριθεί αναμένεται να αυξήσει τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Πρόταση για την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, όπως τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, τίθεται προς ψήφιση στην ολομέλεια την Τετάρτη καθώς και πρόταση για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 από τα αυτοκίνητα.

Ο τερματισμός της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021, τίθεται σε ψηφοφορία την Τρίτη.

Την επόμενη μέρα τα μέλη συζητούν για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, στις 21-22 Μαρτίου, για το Brexit.

Την Πέμπτη, ψηφίζουν πρόταση για τη βελτίωση του πόσιμου νερού που θα επιφέρει την αύξηση της κατανάλωσης του νερού της βρύσης και τη μείωση της κατανάλωσης του εμφιαλωμένου.

Τέλος, σε ψηφοφορία τίθενται και κανόνες για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των καταναλωτών όταν πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές ή σε κατάστημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.