ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας»

Προκαλεί ο Ακάρ: Επος η εισβολή στην Κύπρο!

Λάδι... στη φωτιά συνεχίζει να ρίχνει η Τουρκία, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να χαρακτηρίζει την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο το 1974 «έπος» και τους Τούρκους βετεράνους του Αττίλα... «ήρωες», εμμένοντας στην τακτική των προκλήσεων!

Συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο τελετής παρασημοφόρησης των Τούρκων βετεράνων της επιχείρησης «Αττίλας» και της εισβολής του 1974 στην Κύπρο, υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «ένα έπος έχει γραφτεί το 1974 στην Κύπρο. Από τους ήρωές μας, τους νεκρούς μας, και από εσάς. Εμείς ήρθαμε πιο αργά στην Κύπρο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1974. Είχαμε έρθει στην Κύπρο για να σας βοηθήσουμε, όμως εσείς είχατε τελειώσει τη δουλειά»!

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας τόνισε, επίσης, ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο «θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ασφάλειας και της ειρήνης στα πλαίσια των συμφωνιών συμμαχίας και εγγυήσεων».

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο»

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, ο Ακάρ επισήμανε ότι «και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων. Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου».

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα, θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης “αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος”», κλείνοντας τις απίστευτα προκλητικές δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.