ΕΛΛΑΔΑ

Καμπάνια ενόψει συνεδρίου στις 30-31 Μαρτίου

«Πρωταγωνιστής ξανά» επιχειρεί να γίνει το Κίνημα Αλλαγής

Καμπάνια με σύνθημα «Πρωταγωνιστής ξανά» ξεκινά τις επόμενες μέρες, ενόψει Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής στις 30-31 Μαρτίου, η Χαριλάου Τρικούπη. Στις δύο λέξεις του συνθήματος, εξάλλου, συμπυκνώνεται ο στόχος του κόμματος, ενόψει εκλογών, αφού ζητά ακριβώς ισχυρή εντολή προκειμένου να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου την επόμενη μέρα.

Τον δικό της συμβολισμό θα έχει η γεμάτη σάλα που προγραμματίζεται για την πρώτη μέρα του συνεδρίου στο ΣΕΦ, παρουσία όλων των πρώην κορυφαίων στελεχών του χώρου, από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που έχει ταχθεί κατ’ αρχήν θετικά, ως ιστορικά στελέχη, αλλά και προσκεκλημένους από άλλα κόμματα. Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά θα στείλει το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί τη λύση στα προβλήματα των πολιτών και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα που έχει πλέον το δικό του αποτύπωμα και αυτό δεν είναι άλλο από την φτωχοποίηση του λαού, τη διάλυση της μεσαίας τάξης κ.ο.κ., ούτε όμως η ΝΔ που αφενός δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική για το παρελθόν, αφετέρου δεν έχει προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της χώρας, παρά μόνο δημιουργεί ένα νέο ‘δεξιό λαϊκισμό’. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα εμφανιστεί αδιαπραγμάτευτη ως προς την απόφαση του κόμματος για αυτόνομη πορεία και θα ξεκαθαρίσει πως κανείς δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο για τίποτα το Κίνημα Αλλαγής. Τόσο εκείνη όσο και συνεργάτες της άλλωστε, στέλνουν σαφές μήνυμα, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε διαψεύσει τις Κασσάνδρες επανειλημμένα και θα το ξανακάνουμε, φέρνοντας την παράταξη ‘Πρωταγωνιστή Ξανά’».

Όσο για εκείνους που θέτουν θέμα επιστροφής στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, στην ηγετική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθαρίζουν πως η απόφαση των 212.000 ιδρυτών του κόμματος τον Νοέμβριο του 2017 ήταν σαφής και σε αυτή θα επιμείνουν. «Το ΠΑΣΟΚ και η ιστορική διαδρομή του είναι η ψυχή του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορεί και μόνο με το ΠΑΣΟΚ», λένε, υποστηρίζοντας ότι δημιουργούν την ‘Νέα Ελπίδα’ απέναντι στην ‘ΣΥ.Π.ΣΥ’ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλούν την νέα ονομασία του κυβερνώντος κόμματος «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».  Αφήνουν πάντως, να εννοηθεί πως ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα είναι με κάποιον τρόπο ‘παρών’ στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.