ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητά μπιφτέκια λαχανικών

Μία εξαιρετική συνταγή για ψητά μπιφτέκια λαχανικών.

Υλικά

  • 1 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ.  μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¾ φλ. γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 450 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, τη μουστάρδα, τα αβγά, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και τα ανάμικτα λαχανικά, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά τόσο ώστε να ενσωματωθούν και να κατανεμηθούν σωστά τα υλικά.Αν το μείγμα είναι αρκετά υγρό, συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού φτιάχνουμε μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους.

Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια λαχανικών σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.