ΕΛΛΑΔΑ

Εχει κατατεθεί μήνυση

Ρατσιστική επίθεση κατά πρόσφυγα διερμηνέα του καταγγέλλει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες

Ρατσιστική επίθεση εναντίον πρόσφυγα διερμηνέα του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες καταγγέλλει με σημερινή της ανακοίνωση η οργάνωση.

Όπως αναφέρει, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας, οκτώ άτομα ελληνικής καταγωγής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν στον πρόσφυγα και ένα φίλο του, οι οποίοι επέστρεφαν στο σπίτι τους. Συγκεκριμένα, οι οκτώ άνδρες τούς έριξαν στο οδόστρωμα χτυπώντας τους με δύναμη στο κεφάλι και σε ολόκληρο το σώμα, καθυβρίζοντάς τους. Ο διερμηνέας του ΕΣΠ έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του χέρι από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ο φίλος του χτυπήθηκε και με σιδερένιο λοστό, ευτυχώς χωρίς να καταφερθούν χτυπήματα στο κεφάλι του. Τελικά, μετά μισή ώρα περίπου, τα δύο θύματα κατάφεραν να ξεφύγουν, να ζητήσουν βοήθεια από την αστυνομία και να καλέσουν ασθενοφόρο.

Ο διερμηνέας κατέθεσε μήνυση στο γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών για τη ρατσιστική αυτή επίθεση, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες εκφράζει τον αποτροπιασμό του «για την βάναυση αυτή επίθεση στον διερμηνέα μας και τον φίλο του και τους υποστηρίζει από κάθε άποψη, συμπεριλαμβανομένης της νομικής συνδρομής». Την ίδια στιγμή, καταδικάζει απερίφραστα όλες τις επιθέσεις που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν καταφανώς ρατσιστικό χαρακτήρα.

«Πεποίθησή μας είναι ότι ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν εκφράζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, μεγάλο μέρος της οποίας έχει επιδείξει και συνεχίζει να επιδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους ανθρώπους που έχουν έρθει στην χώρα μας υπό αντίξοες συνθήκες. Προτάσσουμε σταθερά την έμπρακτη υποστήριξή μας σε εκείνους που υφίστανται καθημερινά το μίσος και την ρατσιστική βία στην Ελλάδα, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα για την οριστική εξάλειψή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.