ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε η Εφη Αχτσιόγλου

Ρεκόρ στις νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τον Φεβρουάριο του 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αποτελεί επίδοση-ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα από το 2001 έως σήμερα, η οποία καταγράφηκε τον πρώτο μήνα εφαρμογής της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270.

Με αφορμή την δημοσίευση της έκθεσης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει τη θέση της κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέραν από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.