ΥΓΕΙΑ

Κατευθείαν από τη φύση

Ροδόνερο: Το μαγικό νερό της ομορφιάς

Ηχρήση του ροδόνερου στην ομορφιά χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σύμφωνα μάλιστα με το μύθο η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα, ότι είχε εντάξει το ροδόνερο στη ρουτίνα ομορφιάς της μιας και γνώριζε, ότι μαλακώνει το δέρμα και του χαρίζει μία φυσική λάμψη. Από τότε, τα οφέλη του ροδόνερου έχουν μελετηθεί διεξοδικά και πλέον θεωρείται πλούσια πηγή σε αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπραΰνουν, τονώνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Μάθετε λοιπόν όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες

Το ροδόνερο ως λοσιόν καθαρισμού και τόνωσης

Αν μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας ρίξετε λίγες σταγόνες ροδόνερου σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ, θα νιώσετε μια άμεση αίσθηση δροσιάς. Το ροδόνερο καταπολεμά τα βακτηρίδια που ζουν στο δέρμα, ανακουφίζει από τους ερεθισμούς και ταυτόχρονα ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα. Επίσης, αφαιρεί τα υπολείμματα του μακιγιάζ και τους ρύπους στη στιγμή, και ενυδατώνει. Και όλα αυτά χωρίς να ερεθίζει το δέρμα ή να ενοχλεί τα μάτια.

Το ροδόνερο ως αντιγηραντική λοσιόν

Η έκθεση στον ήλιο, η χρήση χημικών στα καλλυντικά, το άγχος, η μόλυνση και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής επιταχύνουν τη γήρανση και τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν το δέρμα. Το ροδόνερο περιέχει μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και διατηρούν το πρόσωπο υγιές και νεανικό.

Το ροδόνερο βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών

Το ροδόνερο ενυδατώνει την τρίχα και της χαρίζει απαράμιλλη λάμψη. Μετά το λούσιμο ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά και ρίξτε μια κούπα ροδόνερο. Σε λίγα λουσίματα θα δείτε διαφορά

Το ροδόνερο βοηθάει στην καταπολέμηση της λιπαρότητας της επιδερμίδας

Η εκτεταμένη χρήση καλλυντικών μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία του pH του δέρματος μειώνοντας τις τιμές του στο 4.5 με 6.2. Το όξινο αυτό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων που καταλήγουν σε ακμή και σπυράκια. Το ροδόνερο με pH 5.5 επαναφέρει τα φυσιολογικά επίπεδα οξύτητας, αφαιρώντας τη λιπαρότητα και εξασφαλίζοντας μία επιδερμίδα χωρίς ατέλειες και σημάδια.

Πηγή: marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.