ΕΛΛΑΔΑ

Αν μπορούσαν θα άλλαζαν και το Σύνταγμα για να συνεχίσουν να κυβερνούν…

Σε «πανικό» η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής

Πανικό καταλογίζουν στους κυβερνώντες, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, υπονοώντας πως κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, μέχρι την τελευταία στιγμή που τους επιτρέπεται από το Σύνταγμα.

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα. Επαναλαμβάνοντας τη ρήση της Φώφης Γεννηματά ότι οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει… χθες, ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία και θα επιδιώξει να φτάσει μέχρι την τελευταία μέρα, πριν αποχωριστεί την ‘καρέκλα της εξουσίας’. «Αν μπορούσαν να αλλάξουν και το Σύνταγμα και να παρατείνουν για άλλα τέσσερα χρόνια την παραμονή τους στην εξουσία, θα το έκαναν και αυτό», είπε.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε στο Κίνημα Αλλαγής, όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει την επαφή της με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, για αυτό και φτιάχνει «πλασματικά προοδευτικά μέτωπα» σε επίπεδο ηγεσίας και με συνεργάτες από την Ακροδεξιά, τη Δεξιά και άλλες πτέρυγες του πολιτικού φάσματος, με αποτέλεσμα ένα συνονθύλευμα που στην πράξη είναι ‘ομάδα τυχοδιωκτών’. Δεν εξαιρούν μάλιστα πρώην δικά τους στελέχη. Κάθε άλλο. «Ο κ. Μωραΐτης πριν από 15 μέρες μιλούσε για τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και μόλις του προσφέρθηκε καρέκλα έκανε στροφή 180 μοιρών. Πρόκειται για την επιτομή του τυχοδιωκτισμού», είπε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, το όνομα του οποίου θεωρείται επικρατέστερο για τη θέση και την επομένη του Συνεδρίου στις 30-31 Μαρτίου, οπότε και θα εκλεγούν τα νέα όργανα του κόμματος.

Στον… πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην «διαρκώς ανοδική», όπως λένε, πορεία του Κινήματος Αλλαγής, αποδίδουν στελέχη του κόμματος και την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσει ‘αντισυγκέντρωση’ την ίδια περίοδο με το δικό τους συνέδριο. Τη δική τους αισιοδοξία, δε, για το ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει την θετική έκπληξη των εκλογών, στηρίζουν στην ‘τεράστια συμμετοχή’ του κόσμου στις συγκεντρώσεις τους ανά την Ελλάδα και δη σε αυτές που έχουν κεντρική ομιλήτρια την Φώφη Γεννηματά. Ίσως σε αυτές τις γεμάτες αίθουσες να στηρίζουν και την εκτίμησή τους ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής, αντίθετα ενισχύουν το ‘τεχνητό δίπολο’, όπως λένε, που πάει να διαμορφωθεί…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.