ΕΛΛΑΔΑ

Οικονομική καμπάνια

Συνέδριο Για Την Ρώσικη Επανάσταση | 12-14 Απριλίου 2019 | Νομική Σχολή Αθηνών

Συναντηθήκαμε στα μέσα του 2018. Ήμασταν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και ενεργοί πολιτικά άνθρωποι. Σκοπός της συνάντησης; Η μελέτη και ο στοχασμός γύρω από την μεγαλύτερη επαναστατική απόπειρα στην σύγχρονη ιστορία: την Ρωσική επανάσταση.

Έναν αιώνα μετά επαναξιολογούμε την στιγμή αυτή: τις ελπίδες που γέννησε και τις δυνατότητες που φανέρωσε, την τελική της ήττα και την δυστοπική της εξέλιξη.

Πολύ σύντομα ο κύκλος μελέτης έδωσε την θέση του σε ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο για τα ζητήματα αυτά https://congress1917.gr/

Αναζητούμε νηφάλια συμπεράσματα μέσα από νέες προοπτικές που κινούνται εκτός πεπατημένης. Γι’ αυτό και προσκαλέσαμε καταξιωμένους πανεπιστημιακούς από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας· ανθρώπους με πολλά χρόνια αρχειακής έρευνας πίσω τους.

Αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και το συνέδριο θα γίνεις στις 12-14 Απριλίου στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι πετύχαμε ως τώρα! Φυσικά, ένα συνέδριο αυτού του μεγέθους δεν μπορεί παρά να έχει ένα ορισμένο κόστος: μετακινήσεις και φιλοξενίες, ζωντανές μεταφράσεις για το σύνολο του κοινού καθώς και την μελλοντική έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου.

Με χαρά σού ανακοινώνουμε ότι αδυνατούμε να καλύψουμε εξ ολοκλήρου το κόστος αυτό. Μάλιστα, σωστά διάβασες! ΜΕ ΧΑΡΑ.

Αν τα οικονομικά μας ήταν καλύτερα, δεν θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε σ’ εσένα. Δεν θα μπορούσαμε να σου δώσουμε μια γεύση του τι μπορεί να χρηματοδοτήσει ένα πλήθος, του τι μπορεί να πετύχει μια κοινότητα ανδρών και γυναικών χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Δεν θα μπορούσαμε να σου δώσουμε την ευκαιρία να συνδημιουργήσεις μια σπουδαία εκδήλωση.

Πιθανώς ψάχνεις για ιστορικά αίτια. Ίσως ελπίζεις να βρεις πολιτικά διδάγματα. Ενδεχομένως είσαι ένας νοσταλγικός κομμουνιστής, ένας απογοητευμένος δημοκράτης, ή απλά ένας παθιασμένος ιστορικός.

Ξέρουμε ότι κατανοείς το μέτρο της αξίας και των δυσκολιών της πρωτοβουλίας μας.

Βοήθησέ μας!

Και έλα ύστερα στο συνέδριο· να δεις με τα μάτια σου τι χρηματοδότησες – ή, όπως θα έλεγε ένας Ρώσος επαναστάτης, πώς η ποσότητα γίνεται ποιότητα.

Μπορείς να συνεισφέρεις δίνοντας χρήματα στην καμπάνια crowdfunding εδώ:

https://www.indiegogo.com/projects/congress-1917/x/20463484#/

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.