ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν τον μεγάλωσαν ως ρατσιστή»

Συγγενείς του μακελάρη: «Του αξίζει η θανατική ποινή»

Κανέναν οίκτο για τον Μπρέντον Τάραντ δεν δείχνουν οι συγγενείς του «μακελάρη» της Νέας Ζηλανδίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «του αξίζει η θανατική καταδίκη»!

Συγκεκριμένα, η ξαδέρφη του εθνικιστή φονιά, που αιματοκύλησε την πόλη Κράιστσερτς, Ντόνα Κοξ, δήλωσε ότι «νιώθει πόνο» που έχει συγγένεια με τον 28χρονο, ο οποίος κάποτε «έδειχνε φυσιολογικός», μέχρι τη στιγμή που έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του για την εν ψυχρώ μαζική εκτέλεση 50 μουσουλμάνων πιστών σε δύο τεμένη της πόλης.

Ο Μπρέντον Τάραντ «δεν θα καταλάβει ποτέ τις ολέθριες επιπτώσεις που είχαν οι αποτρόπαιες πράξεις του για τους γονείς του στην πόλη τους, το Γκράφτον», ανέφερε η Κοξ σε εκπομπή του αυστραλιανού δικτύου 7 News.

«Είναι απίστευτο αυτό που υποχρεώνει την οικογένειά του να περάσει… Προέρχεται από μια πολύ αξιοσέβαστη οικογένεια, η μάνα του, ο πατέρας του έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία. Δεν τον μεγάλωσαν έτσι, αλλά εγώ δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ. Αν μπορούσα, θα τον ρωτούσα γιατί. Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό; Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα διεστραμμένο μυαλό, για να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο», σημείωσε.

Οπως αναφέρει το ethnos.gr, η μητέρα του 28χρονου ακροδεξιού είναι δασκάλα σε τοπικό σχολείο. Όταν έφθασαν τα θλιβερά νέα της επίθεσης την Παρασκευή, χρειάστηκε να τη συνοδέψουν αστυνομικοί στο σπίτι της. Η Σάρον Τάραντ και η αδελφή του «μακελάρη», Λώρεν, έχουν τεθεί υπό αστυνομική προστασία και δεν έχουν καμία επικοινωνία, ούτε καν μέσω κινητού τηλεφώνου, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η ξαδέλφη του αποκάλυψε ότι όταν ήταν μικρός ο Τάραντ είχε εμμονή με τα όπλα και τα βίαια βιντεοπαιχνίδια. Ο πατέρας του, εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στην κοινότητα του Γκράφτον μέχρι που πέθανε από καρκίνο το 2010. Μετά τον θάνατό του, ο Τάραντ άρχισε τα ταξίδια στην Ευρώπη μεταξύ άλλων στη χώρα μας, την Τουρκία και τη Βουλγαρία, και κάπου σ’ αυτά τα ταξίδια πιστεύεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε κι ανέπτυξε βαθύ μίσος για όλους τους μη λευκούς μετανάστες.

«Ξέρω τι του αξίζει. Του αξίζει η θανατική ποινή γι’ αυτό που έκανε. Πονάω, βέβαια, που το λέω γιατί είναι συγγενής μου», αναφέρει η ξαδέλφη του.

Μια άλλη συγγενής του, που δεν αποκάλυψε το όνομά της, είπε σε αυστραλιανό δίκτυο ότι η κοινότητα του Γκράφτον είναι συγκλονισμένη. «Όλοι βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση και είναι οργισμένοι. Εμένα μου έχει ραγίσει η καρδιά, είμαι συντετριμμένη. Τον μισώ τόσο πολύ αυτή τη στιγμή. Αν τον έβλεπα μπροστά μου θα του έριχνα όσο πιο δυνατή γροθιά μπορούσα στο πρόσωπο. Δεν τον μεγάλωσαν ως ρατσιστή. Κανείς δεν τον έκανε έτσι όπως είναι. Οι γονείς του είναι υπέροχοι άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.