ΕΛΛΑΔΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Κίνημα Αλλαγής

Συνθέτουν το παζλ του Ευρωψηφοδελτίου

Το βάρος στο Ευρωψηφοδέλτιο ρίχνει τώρα το Κίνημα Αλλαγής, που έχει ήδη δεσμευθεί ότι το 70% των προσώπων που θα το απαρτίζουν θα έχουν ανακοινωθεί πριν από το Συνέδριο του κόμματος στα τέλη του μήνα, και συγκεκριμένα στις 30-31 Μαρτίου.

Μεταξύ των υποψηφίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι οι δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές του κόμματος, που αμφότεροι διεκδικούν την επανεκλογή τους, Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης, με τον τελευταίο να ‘δίνει τα χέρια’ με την Φώφη Γεννηματά μόλις πριν από μία εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας όσα έλεγε από καιρό ότι θα είναι υποψήφιος σε όποιες εκλογές γίνουν πρώτες, μεταξύ βεβαίως των ευρωπαϊκών και των εθνικών. Το ενωτικό μήνυμα, μάλιστα, των δύο, αμέσως μετά από την συνάντησή τους, δίνει ελπίδες συσπείρωσης της βάσης του κόμματος, τόσο ενόψει συνεδρίου, όσο κυρίως ενόψει κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Για το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής έχουν ανακοινωθεί ακόμα ο Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο παρουσιαστής δελτίων καιρού Σάκης Αρναούτογλου, η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ισμήνη Μώρου, ο Δημήτρης Ρολόγης, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, η πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος Μένη Μαλλιώρη και ο Αντώνης Τριφύλλης, πρώην στέλεχος της ΕΕ και στενός συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη άλλοτε.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται πολύ έντονα για συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο, είναι ακόμα ο Λάμπρος Παλάντζας, πρώην στέλεχος του τομέα Επικοινωνίας του κόμματος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, η πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος Συλβάνα Ράπτη, ο σύμβουλος για θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανισοτήτων στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γιάννης Δάλμας, ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σόμμερ, ο βραβευμένος από τη Βουλή πρώην αθλητής, Σάκης Τζαλαλής και ο γνωστός επιχειρηματίας από την Πάτρα Ανδρέας Τζουραμάνης.

Αντίθετα, δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, που ενώ το όνομά του έπαιξε πολύ έντονα για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, τελικά θα πολιτευτεί στην Αθήνα. Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να πολιτευθεί στον Βόρειο ή τον Δυτικό Τομέα της Β' Αθήνας, ή στην A' Αθήνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.