ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τα επεισόδια του Σαβ/κου

Σκέψεις Μακρόν για απαγόρευση των διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία

Την απαγόρευση των διαδηλώσεων στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσαν το Σαββατοκύριακο στην εμβληματική λεωφόρο διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων», εξετάζει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε αξιωματούχος της προεδρίας στη Γαλλία.

Το Σάββατο διαδηλωτές, οι οποίοι συνδέονταν με το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», βανδάλισαν το διάσημο εστιατόριο Fouquet's, στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων καθώς και πολλά περίπτερα, ένα κατάστημα της πολυτελούς αλυσίδας Longchamp και αυτοκίνητα.

Μετά τα επεισόδια του Σαββάτου, που επανέφεραν μνήμες από τις βίαιες συγκρούσεις του περασμένου Δεκεμβρίου στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων ανάμεσα σε διαδηλωτές και στην αστυνομία, ο Μακρόν συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Ο Μακρόν έχει δεσμευτεί να λάβει «ισχυρά μέτρα» το συντομότερο δυνατόν για την αποτροπή νέων επεισοδίων το ερχόμενο Σάββατο.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι διαδηλωτές των «Κίτρικων Γιλέκων», μια ομάδα που ξεκίνησε ζητώντας τη μείωση του φόρου στα καύσιμα, αλλά έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα ευρύτερο αντικυβερνητικό κίνημα, διαδηλώνουν στη γαλλική πρωτεύουσα κάθε Σάββατο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.