ΚΟΣΜΟΣ

Δεν δόθηκαν επίσημα εξηγήσεις

Στο Μαλί διανυκτέρευσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, λόγω βλάβης στο αεροσκάφος

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, αναγκάστηκε να μείνει στο Μαλί την Πέμπτη, αφού το κυβερνητικό αεροσκάφος με το οποίο θα επέστρεφε στο Βερολίνο αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, συμβάν που προστέθηκε σε μια σειρά παρόμοιων το τελευταίο διάστημα.

Το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος A319 της Airbus δεν ήταν σε θέση να μεταφέρει τον γερμανό ΥΠΕΞ πίσω στο Βερολίνο από την Μπαμακό μετά το πέρας της επίσημης επίσκεψής του, όπως ήταν προγραμματισμένο. Δεν δόθηκαν επίσημα εξηγήσεις για το τι συνέβη μέχρι στιγμής.

Τα προβλήματα στα κρατικά αεροσκάφη έχουν γίνει κάτι σαν συνήθεια για τα στελέχη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας. Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε εμπορική πτήση για την Αργεντινή προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) τον Νοέμβριο, αφού το κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο είχε επιβιβαστεί αναγκάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του. Τρωκτικά ροκάνισαν καλώδια σε άλλο αεροσκάφος και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς χρειάστηκε να μείνει παραπάνω απ' όσο υπολόγιζε στην Ινδονησία τον Οκτώβριο. Ενώ τον περασμένο μήνα, τεχνικά προβλήματα σε αεροσκάφη προκάλεσαν εμπόδια στα ταξίδια στην Αφρική του υπουργού Ανάπτυξης Γκερντ Μίλερ και του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ο Μάας αποφάσισε να περάσει τη νύχτα στο Μπαμακό και να επιστρέψει στη Γερμανία σήμερα, με άλλο αεροσκάφος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.