ΚΟΣΜΟΣ

Αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά

Τον Σεπτέμβριο οι προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν

Οι προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν αναβλήθηκαν εκ νέου, αυτή την φορά για δύο μήνες, με νέα ημερομηνία διεξαγωγής την 28η Σεπτεμβρίου, καθώς οι αρχές προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα σχετικά με την εκλογική διαδικασία, ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή του Αφγανιστάν.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή διεξαγωγής των εκλογών, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Άμπντουλ Μπαντί Σαγιάτ να δηλώνει ότι χρειάζεται χρόνος για μεταρρυθμίσεις στο εκλογικό σύστημα.

Η πρώτη ημερομηνία των εκλογών ήταν η 20ή Απριλίου 2019 και η δεύτερη η 20ή Ιουλίου.

Στο σκεπτικό της πρώτης αναβολής, η Επιτροπή επικαλέστηκε ανησυχίες για την ασφάλεια, τον βαρύ χειμώνα, το κόστος, τις περιπλοκότητες που συνεπάγεται η ανάπτυξη επαρκών δυνάμεων για την προστασία των εκλογέων, την ανάγκη να υπάρξει αρκετός χρόνος μεταξύ των βουλευτικών και των προεδρικών εκλογών, καθώς και το ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί διάφορα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών της επιτροπής.

Οι βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο αμαυρώθηκαν από σωρεία καταγγελιών περί νοθείας, διαφθοράς, βίας, κλειστών εκλογικών κέντρων και πολλών τεχνικών προβλημάτων.

Ο πρόεδρος Άσραφ Γάνι, ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μοχαμάντ Χανέφ Ατμάρ είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.