ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η κακή και η χειρότερη, οι επιλογές Τσίπρα»
Τσιόδρας: Σήμερα η κυβέρνηση είναι ένα πολιτικό ζόμπι
«Ο κ. Τσίπρας, αν όντως πάει σε εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Έχει δύο επιλογές: Την κακή και τη χειρότερη. Η κακή είναι να χάσει με σημαντική διαφορά. Η χειρότερη είναι να παρουσιάσει εικόνα κατάρρευσης» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών Δημήτρης Τσιόδρας.
Υποστηρίζει ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές πρέπει το μήνυμα "φύγετε" να είναι όσο πιο ισχυρό γίνεται. «Αυτά που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες για τη διαμόρφωση κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχουν δημιουργήσει την πιο ανώμαλη πολιτική περίοδο της μεταπολίτευσης» σημειώνει και προσθέτει «σήμερα η κυβέρνηση είναι ένα πολιτικό ζόμπι. Οι μέρες της στην εξουσία τελειώνουν και το μόνο που περιμένει είναι πότε θα υπογραφεί η ληξιαρχική πράξη τέλους».
Αναφερόμενος στους λόγους αποχώρησης του από το Ποτάμι επισημαίνει ότι «μετά την αποτυχία τής προσπάθειας να φτιαχτεί ένας νέος μεγάλος φορέας στο χώρο του Κέντρου, που θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», πίστευε ότι ο δρόμος για το Ποτάμι ήταν η συνεργασία με τη ΝΔ.
Απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη που είπε η ΝΔ αυτή την περίοδο γέρνει προς τα δεξιά, ο κ. Τσιόδρας υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για αποβολή του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν από το ΕΛΚ δείχνουν ότι η ΝΔ έχει ανοιχτό μέτωπο με τους ακραίους» και υποστηρίζει ότι η ΝΔ κινείται σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση και στην οικονομία, την παιδεία και το κράτος.
Για τις δημοσκοπήσεις και την επιλογή του πρωθυπουργού να απευθυνθεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς τονίζει «ότι οι προσπάθειες να απευθυνθούν σε ευρύτερες δυνάμεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες. Οι υποψηφιότητες για τους μεγάλους δήμους, τις περιφέρειες και το ευρωψηφοδέλτιο αποτυπώνουν την ένδεια προσώπων» και εκτιμά ότι οι πολίτες θα δώσουν άνετη πλειοψηφία στη ΝΔ για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...