ΚΟΣΜΟΣ

«TURKOFAGOS» έγραφε πάνω σε όπλα του ο εθνικιστής μακελάρης της Ν. Ζηλανδίας

Εθνικιστής, που απεχθανόταν την παρουσία ξένων (και ειδικά των Μουσουλμάνων) στη χώρα του, έχει δηλώσει ο Brenton Tarrant, ο ένας εκ των μακελάρηδων στην επίθεση της Νέας Ζηλανδίας, κάτι το οποίο ενισχύεται και από το ότι ο Αυστραλός δολοφόνος είχε αναρτήσει φωτογραφίες στο Twitter, με όπλα πάνω στα οποία είχε γράψει φράσεις ρατσιστικού περιεχομένου, μεταξύ άλλων και τη λέξη «TURKOFAGOS».

Πάνω σε ένα από τα όπλα, που εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό στην πόλη Κράιστσερτς, διακρίνεται ευκρινώς η λέξη «TURKOFAGOS», γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες.

Σε άλλο σημείο του όπλου γράφει Βιέννη 1683, αναφερόμενος στη δεύτερη πολιορκία της αυστριακής πόλης από τους Τούρκους, η οποία και αποκρούστηκε από τους Ουσάρους, τρέποντας τους Μωαμεθανούς σε φυγή.

Επίσης, στα όπλα του αναφέρονται και ονόματα ιστορικών προσώπων που πολέμησαν κατά των Οθωμανών.

Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο μακελάρης ήταν μία επαναληπτική καραμπίνα, καθώς και ένα ημιαυτόματο στρατιωτικού τύπου AR-15.

Το TURKOFAGOS είναι αναγραμμένο στην κάννη ενός AR.

Ο Brenton Tarrant δηλώνει εθνικιστής και υπέρμαχος της «απελευθέρωσης των χωρών που ζουν λευκοί από την ισλαμική εισβολή».

Μεγάλωσε στο Grafton, μία μικρή πόλη της New South Wales στην Αυστραλία. Ο πατέρας του ήταν αθλητής του τριάθλου και πέθανε από καρκίνο το 2010 σε ηλικία μόλις 49 ετών. Η μητέρα του ζει στο Grafton.

Ο Tarrant πήγε σε δημόσιο λύκειο και μετά εργάστηκε ως personal trainer στι γυμναστήριο Big River Squash and Fitness Centre.

Μία γυναίκα που τον είχε γνωρίσει στο γυμναστήριο είπε ότι είχε εμμονή με τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική και ήταν υπερβολικά πειθαρχημένος. Ηταν πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά του και δεν συζητούσε πολιτικά. Λίγο καιρό πριν εγκατέλειψε το Grafton και άρχισε να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.