ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αναφέρει για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Βούτσης: Συμμαχία και προγραμματικές συγκλίσεις με τις κεντροαριστερές δυνάμεις

Άλλο προγραμματικές συγκλίσεις και άλλο συγχωνεύσεις, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για το περιεχόμενο της συνεργασίας με τις κεντροαριστερές δυνάμεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα στο newpost.gr, o πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται και στην ταυτότητα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο τονίζει ότι πρέπει να «γειωθεί κοινωνικά» και να αντιστοιχεί και οργανωτικά με τον "κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ".

«Η στρατηγική μας σε ότι αφορά τη συνεργασία με τις κεντροαριστερές δυνάμεις είναι απολύτως αποσαφηνισμένη. Μιλάμε με όρους συμμαχίας, συνεργασίας, διαμόρφωσης αστερισμού προγραμματικών συγκλίσεων και όχι συγχωνεύσεων και δημιουργίας νέου κόμματος, αναφέρει ο Νίκος Βούτσης ενώ για την ταυτότητα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, το οποίο σε σειρά εκλογικών μαχών, έχει φέρει κοντά του δύο εκατομμύρια ψηφοφόρων, δεν έχει πραγματική κοινωνική γείωση και έχει ακόμα 25-30.000 μέλη όπως όταν είχε πολύ χαμηλότερα ποσοστά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γειωθεί κοινωνικά και αντιστοιχηθεί οργανωτικά (όσο γίνεται) με τον «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ». Δεν λέω με τον «εκλογικό ΣΥΡΙΖΑ» όπου τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα. Λόγω της κρίσης του κομματικού φαινομένου δεν μπορούμε να γίνουμε ένα κόμμα εκατοντάδων χιλιάδων μελών. Αλλά τουλάχιστον τριπλάσιοι θα μπορούσαμε να έχουμε γίνει εδώ και χρόνια. Δεν υπονοώ δε καμιά περίπτωση ότι οι κεντροαριστερές συνεργασίες θα προκαλέσουν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα θεωρώ ότι θα ήταν λάθος να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στις μετακινήσεις βουλευτών από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κριτική της αντιπολίτευσης για εργαλειοποίηση των θεσμών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 7:58 24/03/2019

    Ή μόνη σύγκλιση μπακάλη Βούτση είναι να σε στείλουμε στον διάολο και στο σπίτι σου. Πρόεδρος της Βουλής με γιό ληστή τράπεζας και αναρχικό στην Ελλάδα μόνο με την μπουρδελοκυβέρνηση του Τσίπρα θα μπορούσε να υπάρξει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.