ΕΛΛΑΔΑ

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ξυδάκης: «Αμαύρωση της Εθνικής επετείου οι διαμαρτυρίες την 25η Μαρτίου»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή του Μπάμπη Κούτρα και του Νίκου Φελέκη «Μαζί δεν κάνουμε», μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «αμαύρωση της Εθνικής επετείου, παρά πολιτική εκδήλωση, οι διαμαρτυρίες την 25η Μαρτίου».

«Δεν είναι από όλους ένας αγνός πατριωτισμός, υπάρχουν και ακροδεξιοί φασίστες που ξετρυπώνουν ερεθίζοντας τα συναισθήματα πολιτών που δεν έχουν τέτοια πρόθεση», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αμαύρωση της εθνικής επετείου παρά πολιτική εκδήλωση» χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των πολιτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου ο κ. Ξυδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν είναι από όλους ένας αγνός πατριωτισμός, υπάρχουν και ακροδεξιοί φασίστες που ξετρυπώνουν ερεθίζοντας τα συναισθήματα πολιτών που δεν έχουν τέτοια πρόθεση και καλλιεργώντας φόβο πανικό και ψέματα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο επίσης για «έναν κόσμο που έχει εικόνα θιγόμενου πατριωτισμού και αντιδρά που δεν γνωρίζει τα γεωστρατηγικά δεδομένα στα Βαλκάνια και τι σημαίνει για την Ελλάδα να έχει έναν ειρηνικό γείτονα στα βόρειά της».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσιρώνη για το Καστελόριζο, ο Νίκος Ξυδάκης είπε «αυτά τα πράγματα ας τα συζητήσουμε με όρους διεθνών δικαίου. Υπάρχει η διεθνής υδρογραφική υπηρεσία και σύμφωνα με αυτή το σύστημα του Καστελορίζου δεν είναι στο Αιγαίο όπως και τα Κύθηρα είναι στο Ιόνιο. Είναι πάγια θέση της Ελλάδας να ασκεί πολιτική με διεθνείς κανόνες απέναντι στην Τουρκία» για να προσθέσει πως «ότι η Ελλάδα έχει νησιά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου της δίνει πλεονεκτήματα».

Ερωτηθείς, τέλος, για την Μυρσίνη Λοΐζου η υποψηφιότητα της οποίας αποσύρθηκε μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ ότι έπαιρνε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε μόνο στο σχόλιο ότι «έγινε λάθος και απεσύρθη η υποψηφιότητα και προχωράμε».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 21:21 26/03/2019

    Ό πρώην υπάλληλος του Αλαφούζου και του ΣΚΑΙ ο κιτρινιστής Ξυδάκης, επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο.Ξυδάκη και λίγα ακούσατε στις παρελά σεις χθές προδότες της Ελληνικής Μακεδονίας.Έχετε χάσει Ξυδάκη και το ξέρεις.Ό φασισμός του Τσίπρα τελείωσε.Κόψε το μούσι γιατί δεν πείθεις κανέναν ότι είσαι αριστερός.Μιά τελειωμένη λινάτσα του Ελληνικού συστήματος εξουσίας είσαι.Και επειδή σου αρέσουν τα πούρα, στις εκλογές θα σε κεράσω πούρα φλεβάνας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.